Foto bij De 100e Hongerspelen - 57

“Wat is er aan de hand? Wat willen jullie van ons?”, Glafira begreep er niets van. Zij en de familie van die andere tribuut, Vania, waren thuis weggehaald.
“Rustig, juffrouw, we brengen u enkel in veiligheid”, zei een van de mannen. “Kom mee, het is niet ver meer. Vanavond komt iemand die u kent om alles uit te leggen.”
“Wie dan?”, vroeg Glafira wantrouwig.
“Portia waarschijnlijk, de styliste van uw broer. En anders Effie Prul of Haymitch.” Glafira zuchtte, ze begreep er niets van. En haar ouders wisten ook van niets, anders had ze dat wel geweten. Ze had zelfs geen idee of haar broer nog leefde, het was de eerste dag van de Spelen. Zou hij naar de hoorn zijn gerend, net als hun vader? Had hij dat overleefd? Of had hij zichzelf in veiligheid gebracht?

***


Uitgeput zakte Vania neer in een groepje struiken. Ze had uren gelopen, enkel af en toe gerust voor een slokje water of een paar besjes. Ze besloot het rugzakje te controleren. Een touw. Een leeg doosje, handig om besjes in te bewaren. Propere plastic zakjes om eten in te bewaren. Een lege thermoskan. Een doosje met drie lucifers. En een grote slaapzak. Het was een dunne stof. Vania hoopte op dezelfde stof die Katniss had gehad in haar Spelen: een stof die lichaamswarmte reflecteert. Hij leek er in ieder geval op. Ze zuchtte. Geen eten vanavond, en ze had honger. Haar water was ook al bijna op, het was echt een klein flesje. Ze besloot wat te proberen slapen, ze lag redelijk goed verborgen. Ze borg alles weer in haar rugzak, duwde die tot onderaan in de slaapzak en kroop er zelf ook in. Hij was groot, zeker groot genoeg voor twee personen. Vania ging liggen, hopend dat ze vannacht zou overleven. Slapen was altijd gevaarlijk in de arena, maar zonder slaap hield je het ook niet lang vol.

Reageer (6)

  • NEWgirlS

    dit is egr goed

    1 decennium geleden
  • MayCuteAngel

    Love it <333333
    Ik wil weten waar Rue is!!!

    1 decennium geleden
  • xKimberley24

    EN NU MOET RUE VANIA VINDEN IK EIS HET

    1 decennium geleden
  • Notorix

    Snel verder! Je hebt er een abo bij!

    1 decennium geleden
  • Eef95

    Misschien moet ze ook in een boom klimmen. Da's een stuk veiliger!
    Een slaapzak voor twee is erg handig ;)

    snel verder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen