Hmm, ik heb plots weer 2 nieuwe abo's? - doet een vreugdedansje -
Dankjewel voor de reacties en KUDO's - das mag ich sehr! -
En ik wééét dat ze het Bill moet vertellen, dat zeggen jullie al vanaf het moment dat ze ontdekte dat ze Aids had, maar ik heb het in mijn hoofd wanneer. Keine Panik (;. Es wird kommen.

Ik stond op en begon te ijsberen. Ik voelde de opgekropte frustraties in me terug opborrelen. Ik wilde er niet over praten, met niemand, maar ik wist dat Tom me zo goed als constant in de gaten hield en er zelf ook onder leed. Zien hoe ik alles en iedereen buitensloot deed hem pijn.
“Chaya!’ Tom stond achter me en greep met geweld mijn polsen vast. “Ik weet dat je dit niet wilt, maar we moeten praten. Begrijp je dat?” Ik knikte. Hij had gelijk. Ik wist het. Ik wist het verdomd goed. We bleven zo staan. Mijn rug was naar de deur gericht en mijn ogen priemden op zijn borst, aangezien ik niet hoger kwam. Ik durfde hem niet aankijken uit schaamte. Hij had mijn schild doorbroken, of beter gezegd ik had toegestaan dat hij het brak.
Na een tijdje liet Tom mijn polsen terug los. “Hoe kan ik ruzie met je maken als je huilt?” zuchtte hij. Hij nam me bij de schouders en drukte me tegen zijn lichaam. Ik had mijn lichaam niet onder controle, aangezien ik het niet doorhad dat ik huilde.
“Ik ben het beu om me slecht te voelen, Tom. Het ene moment kan het me allemaal niks schelen en heb ik een ijzeren muur rondom me, maar amper een minuut later brengt iets miniems me aan het huilen. Ik kan zo niet verder. Die stemmingswisselingen onder controle houden is een immense opdracht en ik word gek van mezelf en hoe kan ik de dingen proberen te relativeren als ik iedere ochtend wakker word, niet wetend hoeveel mijn lichaam van me zal gaan vergen en me zal uitputten?”
Tom’s ogen werden waterig en hoewel ik aan een stuk door gerateld had, wist ik dat hij er genoeg van begrepen had. Hij opende zijn mond, maar zei niks. “Verwijt me dan toch”, zei ik. Ik wilde dat hij riep dat het mijn schuld was, dat ik slecht was. Een leugenaar. Dat leek me beter dan de Tom Kaulitz die sprakeloos naar me stond te kijken. Ik wilde dat verbouwereerde gezicht weg van mijn netvlies. Ruzie met hem maken was beter dan zijn medelijden.

Reageer (5)

  • FallingFaith

    mooi geschreven!(Y)

    1 decennium geleden
  • ZeroGravity

    Gosh, if you only knew how bad my hands were shaking while reading this.
    En deze zin:
    "Ruzie met hem maken was beter dan zijn medelijden."
    *hugs computerscreen* Ken je dat gevoel dat je zo blij kunt worden van een mooie zin en dat je dan eigenlijk niet weet waarom, omdat het eigenlijk idioot is om blij te worden van het mooi formuleren van woorden, en dat je daarna dan beseft dat je zelf nooit zo'n zin kunt formuleren en dat je tegelijkertijd blij bent, en het vreemd vindt dat je blij bent, en ook nog stiekem een beetje jaloers bent op degene die wél zo'n zin kan formuleren?
    Wel, dat. In die zin. Ik kan het niet uitleggen, maar sommige van die zinnen blijven je bij en vergeet je gewoon nooit meer. En het feit dat dit verhaal vol zit met van die zinnen, wat ik me realiseerde bij die laatste zin.
    Okay, dat was dan dus mijn gezever over zinnen en woordformuleringen -maar ik wil je toch wel even zeggen dat een bepaalde manier waarop jij je telkens uitdrukt en zegt wat je wil zeggen en weet ik veel er toch voor zorgt dat ik dit verhaal blijf lezen en als het een boek was zou het vol potloodstrepen staan om aan te geven waar de mooie woordformuleringen zitten. And, just to have said that. And, just not to mention the Aids-problem [which is a way of mentioning it, but, well, whatever], since everybody already does that.
    Ensorrydatikevennietginglezen/reageren. Just didn't really have the time to. Ja.
    <3

    1 decennium geleden
  • AlreadyGone

    Ik heb zoveel medelijden met haar, omwille van de situatie waar ze zich in bevindt..
    Snel verder! (flower)
    x

    1 decennium geleden
  • BlackLeather

    Ik zou ook niet willen dan mijn familie en vrienden constant medelijden met me zouden hebben. Daarom snap ik het ergens ook wel dat ze het niet aal Bill wil vertellen!
    prachtig geschreven!

    x

    1 decennium geleden
  • Inviolable

    Ruzie maken zou in haar situatie niet heel goed zijn denk ik. Kost ook een hoop energie. Aan medelijden heb je ook niets, maar ruzie helpt ook niet echt.
    Ik ben benieuwd of Tom toch nog iets gaat uitbrengen xd

    Ga je snel verder <3?
    xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen