.

De volgende ochtend werd je vroeg wakker. Na een goeie nachtrust kon je er tegen aan. De eerste schooldag. Je keek om je heen en je zag Sanne al niet meer in haar bed liggen. Ze zal vast naar de wc zijn. Je ging de slaapzaal uit en ging je naar de 'huiskamer'. Daar zag je Sanne zitten. Ze zat met tranen in haar ogen voor haar uit te kijken. Je vroeg wat er aan de hand was. Ze zei dat ze het zo spannend vond en dat ze nog niks van haar huis had gehoord. Je zei dat het wel goed kwam en je beloofde naast haar te gaan zitten, zelf vond je dat ook wel fijn, want je vond het ook maar spannend. Je zou vandaag namelijk al les krijgen van je vader; Sneep. Maar het moest nog geheim blijven dat hij je vader was, omdat ze anders konden denken dat je voorgetrokken zou worden. Je wist zeker dat het niet zo zou zijn, daarvoor kende jeje vader toch al wel goed genoeg. Hij zou hetzelfde tegen jou doen dan tegen de andere leerlingen.

Voordat je het wist zat je al in de les, je had verweer tegen de zwarte kunsten. Die les kreeg je van Krinkel. Hij zag er grappig uit, met z'n grote paarse tulband. Je zat naast Sanne, dat zat je eigenlijk de dag al tot nu toe, bij het ontbijt, bij het kennismaken met de andere. Steeds meer werd ze een echte vriendin van je. Je zou misschien wel eens kunnen vragen hoe ze het vond om het zusje van Victor Kruml te zijn, en misschien zou je hem ooit nog wel zien! Maar daarvoor kon je Sanne natuurlijk niet gebruiken, en dat was je ook echt niet van plan. Ze was gewoon een heel aardig meisje, maar het was toch mooi meegenomen dat ze het zusje van Victor was. MARIEKE ZO MAG JE NIET DENKEN! dacht je bij jezelf. Krinkel vroeg of je op wou letten. Dus dat ging je maar even doen. Toen Krinkel klaar was mijn zijn uitleg moesten jullie opdrachten gaan maken. Je maakte de opdrachten en toen je klaar was zat je te denken aan het volgende uur. Je zou dan les krijgen van je vader en je was heel benieuwd hoe dat zou gaan. Je hoorde dat jullie mochten gaan en je liep samen met Sanne naar de volgende les. Jullie kwamen het lokaal binnen en je keek je vader aan. Hij deed net of hij je niet kende en hij stelde zich voor. Wat was dat raar, je eigen vader, die deed alsof hij niet wist wie je was. Je snapte het wel. Je ging samen met Sanne ergens zitten en je vader gaf je een knipoog. Sanne keek je raar aan maar je deed net of je het niet zag. Je vader begon met de les, maar je lette niet zo heel goed op. Je had toch al een deel in de vakantie gekregen. Maar dat was helemaal niet de bedoeling geweest. Je vader was alleen aan het vertellen wat je allemaal precies zou doen, maar hij had er al heel wat andere dingetje bij verteld, die hij nu ook al aan het vertellen was. Toch waarschuwde hij je dat je beter op moest letten.

Na het uur toverdranken zaten de lessen voor vandaag er weer op. Samen met Sanne liep je naar de wc. Sanne vroeg waarom Sneep naar je knipoogde, je zei dat je het niet eens gezien had. Maar aan Sanne's blik kon je zien dat ze het niet geloofde. Moeilijk kon je je mond er over houden. Je zou het nog wel een keertje vertellen, maar nu nog niet. Daarvoor kende je haar niet goed genoeg. Als je haar beter zou kennen, zou je het nog wel een keertje vertellen. Maar eerst gingen jullie eten...

Reageer (1)

  • Valentijn

    YEAH!
    ik kom er in voor!:D
    koewliejoewlie:$

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen