Ik zette mijn emmer neer en dipte de dweil erin. Ondertussen werd de laatste troep nog op de grond gegooid en stroomde de eetzaal leeg.

Even een vraagje: Alice of Edward?

Wie?
Alice ^-^
Edward<3
Neey, geen bloedzuigers xD
Kan niet kiezen.... Allebei???

corvee
Toen de zaal leeg was werden wij alleen gelaten. Dit was mijn kans om meer te weten te komen over dat meisje. Ik deed mijn mond open om mijn vraag te stellen maar het meisje was me voor. ‘Alice’, zei ze. Ik keek haar verbaast aan. Hoe wist ze nou wat ik wou vragen? Ze keek op en zag mijn verbaasde blik. Ze glimlachte; ‘Of was dat niet wat je wou weten?’ ‘Maar hoe wist jij?’ Ik maakte mijn vraag niet af. Ze zuchtte. Even liet ik me weer leiden door mijn gevoel en vroeg; ‘Zit jij al hier sinds je vierde???’. Nu was zij verbaast; ‘Hoe weet je dat’. Ik lachte; ‘Eerst jij!’ ‘Oké… weet je, ik zit hier al ongeveer 6 jaar. Vanwege mijn visioenen.’. Ze stopte zuchtte en ging verder. Het was blijkbaar zwaar om dat te vertellen. ‘Ik kan al zolang ik me kan herinneren de toekomst voorspellen. Daardoor wist ik welke vraag je ging stellen. Hoewel je hèbt hem niet gesteld maar de toekomst is suggestief. Dat was dus wat op dat moment zal worden gevraagd maar omdat ik je voor was hoefde je hem niet te stellen. Maar nu jij?’. Oké ze was te vertrouwen. Ik nam een hap lucht en vertelde mijn verhaal; ‘Ik ben hier ook om zo’n soort reden. Alleen ik zie geen toekomst. Ik kan aura’s lezen. Het kan handig zijn maar soms is het ook verwarrend. Vaak doen mensen zich namelijk anders voor dan dat ze zijn. Dan doen ze lief maar zijn ze gemeen. Ik waarschuwde soms mensen dat die niet te vertrouwen waren maar ik kon er geen verklaring voor geven. Ze deden immers vriendelijk’ ‘En je kan ook het verleden van iemand zien?’. Die vraag kwam onverwachts maar ik beantwoorde hem zonder na te denken; ‘Ja en nee. Sommige dingen die belangrijk zijn voor het innerlijk van iemand, dingen die een mens deels veranderen, kan ik zien. Maar minder belangrijke details weet ik niet’ ‘O’ ‘Trouwens je hebt nog niet al mijn vragen beantwoord’ ‘Welke vragen?’ ‘Nou hoezo je hebt me gezien? En waarom help je mij?’ ‘O, dat!’. Ze lachte; ‘Nou je kwam op voor Tamara en ik zag je ’s nachts naar de sterren staren en… ik zag je in de toekomst’ ‘En daarom help je me?’ ‘Ja!’.
Plotseling werd ze stil. Ze fluisterde wat. ‘Wat?’, vroeg ik. Ze draaide haar gezicht weer naar me toe. ‘Nog 46 seconden’, fluisterde ze. ‘En dan?’ ‘Snel pak je dweil en ga verder met schoonmaken’. Ik pakte gehoorzaam mijn dweil en rende naar de andere kant van de kamer. Alice pakte de bezem en ging de tegengestelde richting van mij op. ‘Je emmer!’. Ik draaide me om en rende naar de emmer. Door de dweil was de grond glad geworden. Ik gleed uit en belande op mijn neus. Mijn neus begon te bloeden en spreidde zich met het water dat uit de emmer geklotst was uit. Terwijl ik omhoog probeerde te komen en mijn emmer probeerde te pakken, hoorde ik voetstappen. Ze kwamen snel dichterbij. De deur ging open…

Reageer (2)

  • GentlePirate

    Geen BL's
    Jake!

    1 decennium geleden
  • Fennec

    oeps! stond nog een vraag bij srry!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen