Halloo ^.^. De vorige hoofdstukken waren allemaal best lang, maar ik ga ze vanaf nu wat korter doen.

Ik lag op mijn rug te staren naar het plafond. Ik kon niet slapen. Ik lag te piekeren over het feit dat ik in Gryffindor geplaatst was, in plaats van Slytherin.. Wat zouden mijn ouders er van vinden?

Het antwoord wist ik wel: afschuwelijk. Waarschijnlijk was het beter als ik een beetje uit hun buurt bleef. Dat betekende dus niet naar huis in de vakanties. Niet dat ik dat nou zo erg vond..

Wat ik wèl erg vond, was dat Blaise me nu ook haatte. Want hij was de enige geweest die me aardig vond.

Eerst had ik gedacht dat ik héél misschien nog vriendinnen zou kunnen worden met Ginny, maar na de ceremonie had ze geen woord meer tegen me gezegd.

Ik stapte uit bed en liep de slaapzaal uit. Ik kon net zo goed in de leerlingenkamer gaan zitten, want die zou toch wel leeg zijn.

Ik liep de trap af, maar stopte halverwege. Er zat al iemand op de bank. Een jongen, met warrig zwart haar zat met zijn rug naar me toe.

Hij had me blijkbaar niet gehoord. Zachtjes liep ik verder: ik was echt niet van plan om weer naar boven te gaan, alleen maar omdat hij er ook was. De leerlingenkamer was groot genoeg om hem niet te hoeven zien, want ik had nu absoluut geen beoefte aan gezelschap..

Ik had blijkbaar niet zachtjes genoeg gedaan, want de jongend raaide zich om toen ik van de laatste traptrede stapte. Ik zag meteen wie het was: Harry Potter.

Ik slikte even, want ja, het is nogal vreemd om oog in oog te staan met degene die bijna vermoord werd door de meester van je ouders.. Ergens voelde ik me schuldig, hoewel ik er niets mee te maken had.

'Hoi..' zei ik zachtjes. Harry gaf geen antwoord, maar keek me alleen aan. 'Je lijkt op je broer, maar toch, anders.' zei hij toen. Okee.. Dat was dus absoluut géén compliment, ik wist dat ik op mijn broer leek, maar leuk om te horen vond ik het niet want Draco was nou niet bepaald knap..


Ik ging op de bank tegenover hem zitten. 'Waarom zit je hier?' vroeg ik. Hij haalde zijn schouders op. 'Dat kan ik ook aan jou vragen?' zei hij. Ik zuchtte. 'Ik kan niet slapen, ik ben bang voor de reactie van mijn ouders, dat ik in Gryffindor zit.. Alle Malfoy's zitten in Slyhterin, weet je. Allemaal, behalve ik.. En iedereen haat me..'

'Dat is niet waar.' zei Harry. Ik keek hem aan. 'Oh nee? Noem één iemand, die geen hekel aan me heeft!' riep ik.

'Ik. Ik heb geen hekel aan je, hoor.' zei hij. Ik keek hem verbaasd aan. Hij was wel de laatste persoon van wie ik dat verwacht had. 'Echt.. Echt niet?' vroeg ik. Hij schudde zijn hoofd. 'Waarom zou ik, jij hebt je familie niet uigekozen.'

Tja, daar had hij gelijk in.. Als je je familie kon uitkiezen, was ik nu de dochter van Brad Pitt geweest.. In plaats daarvan, was ik de dochter van twee moordenaars. Ook leuk.. Niet dus.

Reageer (1)

  • TeamNosh

    OMG i love it.

    Echt Snel weer verder hé!!

    XOXO(cool)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen