Foto bij counting stars

hoi, ik heet Avalon... toen ik 12 was gebeurde er iets magisch:

Ik loop 's nachts naar mijn balkon en begin te huilen omdat niemand van me houd. ineens zie ik een fel licht op me af komen, en het veranderd in een jongen... helemaal wit. zijn gezicht kleren en zijn hele huid! 'hoi, ik heet Jack en ik ben een geest.' zegt hij langzaam tegen me. hij geeft me een glazen pot en laat zien hoe je kleine sterretjes kunt maken van papier. 'als je 1000 sterretjes hebt gemaakt kom ik terug en mag je een wens doen.' zegt hij. ik geloof niet echt in wensen maar ik maakte er vast eentje omdat ik verdrietig was om mijn vader die precies een jaar geleden is gestorven. ik maak toch elke keer dat ik verdrietig ben een sterretje en bewaar ze in de glazen pot die ik van Jack kreeg. op mijn 15e verjaardag had ik 997 sterretjes. ik wil een feestje houden voor mijn verjaardag en wil mensen uitnodigen, maar telkens als ik in mijn contacten-lijst in mijn telefoon kijk word ik weer verdrietig. er is niemand die van me houd en heb ik dus ook niemand in mijn telefoon staan. ik besluit nog een sterretje te maken en stop hem in de pot. '*zucht* al 998 sterretjes' denk ik. ik loop naar beneden om een stukje taart te pakken van mijn verjaardag maar er is niemand beneden. als ik op tafel een cakeje met een brandend kaarsje zie kijk ik naar het briefje wat erbij ligt.
ik moet tot laat werken
fijne verjaardag lieverd
ben rond 23 uur thuis.

xoxo mama


de tranen schieten in mijn ogen en ik blaas het kaarsje uit. ik neem een muizenhapje van het cakeje en ga weer naar boven. ik maak nog een sterretje en stop hem in de pot van Jack. nog maar 1 te gaan denk ik ineens. maar ik was nergens egt meer verdrietig over dus liet ik het tellertje in mijn hoofd staan op 999. als ik harde muziek hoor kijk ik naar buiten en zie mijn buurjongen waar ik nu al zo lang verliefd op ben buiten staan. ik had hem al eerder gevraagd maar hij zei nee. als ik daar aan terug denk moet ik weer huilen en besluit het 1000ste sterretje te maken.
daar is ineens dat felle licht weer! ik ren naar mijn balkon met de pot sterretjes die steeds mooier begon te glimmen als ik dichter bij Jack kom. 'wauw je hebt al 1000 sterretjes! goed zeg. dus... wat is je wens Avalon? te veel kleding om te dragen? te veel snoepjes om te eten?' vraagt hij 'nee...' antwoorde ik. het blijft even stil en ik vervolg mijn zin. 'het enige wat ik echt zoo graag wil in deze wereld is gewoon een vriend.' zeg ik met pijn in mijn keel en tranen in mijn ogen. jack zweeft over het balkon en slaat zijn arm om mijn schouder. ik plof neer op mijn bed als ik weer naar binnen loop. Jack zweeft door het raam achter me aan. 'als dat echt het liefste is wat je wilt... blijf ik hier bij jou. voor altijd!' zegt Jack tegen me.

en zoo is Jack voor altijd mijn beste en enige vriend. ik vertel hem al mijn verhalen ,geheimen en gevoelens.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen