Foto bij Failed 06

Skye wreef in haar ogen terwijl het ochtendlicht haar kamer binnen sloop. Ze was wakker geworden van het piepje dat haar gsm wat betekende dat ze een sms had.

Ik ben over twee uurtjes bij jou, vergeet je buskaart niet zoals de laatste keer ;o
Love you xx Celine

Skye glimlachte en deed haar normale ochtendroutine. Na een uur had ze gedouched, aangekleed en ontbeten. Oli, haar zwarte kat met witte pootjes, kwam miauwend naar haar toe trippelen. Na een aantal rondjes rond haar benen te hebben gedraaid, liep hij naar zijn eetbakje en keek Skye met onschuldige groen/gele ogen aan. 'Oh, dus jij wilt ook eten?' Skye krabde achter zijn oor. Oli ging liggen en knorde, heerlijk vond hij dat. Skye glimlachte en nam zijn bakje van de grond. Ze nam een pakje whiskas uit de kast en vulde het bakje. Oli at met grote happen. Na vijf minuten was alles op. Daarna ging hij tevreden liggen in zijn mand. Skye zette de tv nog even op tot er aan de deur gebeld werd. Een rode haardos verscheen. 'Hoi, ben je klaar?' Vroeg Celine. Skye knikte en hield haar buskaart omhoog. 'Helemaal!' Ze liepen naar de bushalte een beetje verder in de straat. Celine vertelde vollop over alle domme dingen die Launce had gedaan, zoals dat hij bevoorbeeld vorige week de stoeprand niet had gezien. Skye luisterde met genoegen, en lachte. Lang hoefde ze niet te wachten voor de bus er was. Ze stapte in en gingen naast elkaar zitten, Celine aan het raam. 'Nu ik eraan denk, jij bent nog nooit verliefd geweest he?' Zei Skye. Celine knikte. 'Heb ik niet nodig,' zei ze en stak een muziekoortje in Skye haar oor. 'Bedankt,' zei ze.

'Hoe vind je deze?' Celine hield een elegant groen tasje omhoog. 'Mooi,' zei Skye afwezig. Haar aandacht werd getrokken door de zwarte laktas aan de andere kant van de winkel.
'Deze is meer wat voor mij geloof ik.' Skye liep ernaar toe. 'Wat vind jij?' Celine pakte het van het rek en gaf het aan Skye. 'Perfect! Precies groot genoeg om alles in te kunnen doen, maar niet te groot zodat jij kleiner zou gaan lijken.' Celine wierp een blik op de versleten tas om Skye's arm. 'En dan kun je die weg doen!' Skye dacht na en keek naar het prijskaartje. Het was niet te duur en Celine had gelijk. Hoe lang had ze haar oude jeans tasje al? 'Oke,' zei ze. Skye betaalde en ze liepen de winkel weer uit. Nadat ze de hele stad door waren hadden ze beide een aantal zakken vast. Vooral Celine, Skye kocht alleen wat ze echt wilde, en zo vaak ging ze nu ook weer niet shoppen.
Ze namen de bus weer naar huis. Toen ze voor Skye's huis stonden zei Celine: 'Vergeet het niet, morgen bij mij om twaalf uur, Launce zal opkijken!' Skye grijnsde van oor tot oor en liep naar binnen. Ze legde haar nieuw gekochte alles op een plaats waar ze hoorde en liet zich tevreden op bed vallen.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen