Foto bij ~3



Maandag. Op van de zenuwen. Ik ijsbeerde door mijn kamer. Naar het hoger onderwijs, het was erg spannend. Geheel onzeker over mijn outfit liep ik de kamer van m'n zusje in. 'Wow, Katie.' ik keek haar aan, ze bekeek me vreemd. 'Wat?' 'Je gaat toch maar gewoon naar school, waarom ben je zo opgetut?' Ik bekeek mezelf. Ik had een jurkje aan met hoge hakken, ik droeg nooit hoge hakken voor school. 'Je hebt gelijk. Ik trek iets meer me aan.' ze knikte lachend. Ik rende mijn slaapkamer weer in en dook meteen opnieuw in m'n kast. Ik trok dan maar een jeans aan met een casual zwart topje, en en hippe trui erover. Zo, dat leek wat meer op mij. Ik haalde mijn haar uit de dot die ik had gemaakt en kamde het opnieuw. Toen haalde ik mijn h&m-sneakers uit m'n kast en trok die ook aan. 'Zie je wel.' Ik schrok van Anna, die in m'n deuropening stond. 'Wat?' lachte ik. 'Je ziet er even fantastisch uit als daarnet, maar nu zie je er meer Katie uit.' ik glimlachte en nam m'n tas. 'Kom op, dan zet ik je af op school.' We liepen lachend de trap af en het rook heerlijk toen we de keuken binnenliepen. 'Goedemorgen school-gaande kinderen.' lachte mam. 'Hey mam!' antwoorde ik terwijl ik plaats nam aan tafel.

Na het ontbijt stapte ik in m'n auto, samen met Anna. Ik reed eerst langs haar school om haar af te zetten, mijn school was niet ver van de hare, dus dat kwam goed uit. Ik kon nog steeds niet geloven dat ik naar de hogeschool ging om kunst te studeren, specifiek fotografie dan. Ik parkeerde m'n wagen op de gigantische parking en bij het uitstappen keek ik met bewondering rond. Deze plek was mij niet vreemd natuurlijk, bij het inschrijven was ik hier ook geweest, om te kijken of het mij wel beviel, maar nu was het anders. Nu behoorde ik hier echt, nu was ik een deel van deze campus, en het voelde echt geweldig.

Ik ging de grote hal in met het blad waarop mijn klassen stonden in m'n handen. Dwalend liep ik door de gangen, ik vond m'n weg er niet terug. Ik had Engelse literatuur in lokaal A35, ik wist dat ik in gebouw A rondliep, want naast elke trap hing een grote A. 'Kan ik je helpen?' ik draaide me om en zag een jongeman met een t-shirt van de campus aan. 'Ja, als dat geen probleem is. Ik zoek lokaal A35.' 'De letters staan voor de gebouwen, het eerste cijfer voor de verdieping en het laatste cijfer voor het lokaal. Dus dan moet je nu naar de derde verdieping, en daarna naar lokaal 5. Engelse literatuur, klopt dat?' 'Inderdaad.' 'Dat is het vaste lokaal, daarnaast is de bibliotheek ook.' 'Oh, fantastisch. Bedankt!' ik liep de trappen op en vond na even mijn lokaal. Ik keek op m'n uurwerk, 9u48. De les begon om stipt 10u, maar ik wou op tijd zijn, gelukkig maar. Ik nam een plaats in het lokaal en keek rond. Er hingen posters met quotes van Shakespeare en nog een paar andere grote schrijvers. Niet veel later liep er nog een meisje naar binnen. Ze ging achteraan in 'n hoekje zitten. Sociaal als ik was richtte ik me tot haar. 'Hey, ik ben Katelyn.' 'Oh.. Hey, Beth.' 'Aangenaam.' ze glimlachte flauwtjes. 'Is dit je eerste jaar?' 'Ja, en bij jou?' 'Ook. Ik vind het allemaal erg spannend.' ze glimlachte even. 'Sorry, ik wou je niet storen.' zei ik vriendelijk terug. Ik draaide me daarna weer om. 'Sorry, Katelyn is het?' ik merkte dat ze de bank naast me nam. 'Ik wou niet onbeleefd zijn.' 'Ah, nee. Dat was je niet. Ik dacht misschien dat je liever geen gezelschap wou.' 'Ja, dat straal ik wel uit. Weet ik.' ze glimlachte. 'Wat is je hoofdvak?' 'Kunst. Ik doe fotografie. En jij?' 'Ik ben hier voor journalisme.' 'Leuk, interessant.' ze glimlachte. 'Heb je de gigantische bibliotheek hiernaast gezien?' ik schudde m'n hoofd. 'Wel, ze is gigantisch. En fascinerend. Er staan een heleboel echte zuivere klassiekers, naast een paar onbekende maar prachtige boeken.' ik glimlachte. 'Boeken zijn geweldig. Ik hou ervan. Ik moet maar eens een uurtje vrijmaken om daar rond te dwalen.' ze lachte even. 'Dat heb ik ook gedaan. En het is de moeite waard. Mijn beste vriendin zou het geweldig vinden.' 'Misschien kan je haar een rondleiding geven.' glimlachte ik. Ze keek naar beneden. 'Dat zou ik dolgraag willen, maar het kan niet.' Ik keek naar haar, ze leek verdrietig, ze leek gekwetst. 'Ze is overleden, een paar weken terug.' 'Oh, dat spijt me. Ik ben zeker dat ze geweldig was.' 'Inderdaad. Ze was fantastisch.' ik nam haar hand. 'Luister Beth, je kent me niet, maar ik wil even laten weten dat ik er voor je ben ok? Als je eens nood hebt aan een babbel, of aan een girlsnight.' ik krabbelde mijn gsm-nummer op een papiertje en legde dat op haar boek. 'Bel me ok?' ze glimlachte. 'Je bent aardig, bedankt.' Op dat moment kwam een grote groep studenten het lokaal in, het was 9u59, de les zou zo dadelijk gaan beginnen.

Veel les hadden we eigenlijk niet gekregen, we moesten ons voornamelijk voorstellen, en onze favoriete boeken motiveren, en voor we het wisten was het lesuur om en mochten we vertrekken. Het nadeel, maar het kon ook als voordeel gezien worden, was dat je in het hoger onderwijs onregelmatige lesuren had. Zoals nu, het was 10u47, en mijn volgende les begon pas 11u35. Dus had ik nu wat tijd over om het een en ander te ontdekken. Die middag daar in tegen zou ik mij moeten haasten. Kunstgeschiedenis was uit om 3u45, en fotografie-technieken startte 3u50, het bijkomend nadeel daaraan is dat het ene in gebouw C was, en het andere in B, op het 4e en 2e verdiep. Dat zou rennen worden, en zeker de eerste weken. 'Hey!' ik schrok en keek naast me. 'Hey, Beth. Alles goed?' 'Ja. Interessante leerkracht.' 'Inderdaad, maar hij lijkt me wel leuk.' Onze leerkracht was waarschijnlijk rond de 40, hield enorm van boeken en had een heel aangename stem om naar te luisteren, wat wel welkom was wanneer hij hoofdstukken zou voorlezen. Hij was ook heel energiek, en niet erg streng, maar al bij al had hij een passie voor z'n werk, en dat stak hij niet onder stoelen of banken.

'Wat heb je volgend?' vroeg ik. 'Engels. Om 11u10. En jij?' 'Kunstgeschiedenis, 11u35.' ze lachte en deelde mijn mening in het hele "vreemde uren-dwaze gebouwen" ding. We liepen nog wat te babbelen en ik begeleidde haar naar haar lokaal. Daarna liep ik meteen door naar het mijne, zodat ik zeker niet te laat zou zijn.

Reageer (1)

  • 0630x

    Ga je nog door met deze story, want hij is nu al goed!! :)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen