Foto bij No ID... 8

Langzaam knik ik. Hij heeft gelijk. "Laat me alsjeblieft helpen! Ik heb vrienden over de hele wereld die kunnen helpen." "Tom, ik moet dit met Sirin en Fiu overleggen snap je dat?" begin ik langzaam. "Dus je wilt er overna denken?" "Ik zal het in de groep gooien," geef ik dan voorzichtig toe. "Goedzo! Is het goed als ik morgen rond één uur of half 6 langskom," vraagt Tom. Ik knik. Tom staat op. "Dan ga ik nu weer. Jij moet rusten en ik moet nog het een en ander regelen. Trouwens je mag je pols een maand niet gebruiken. Dus zorg dat je dat niet doet!" En moet die woorden verlaat hij de kamer.

Verslagen laat hij me achter. Misschien heeft Tom wel gelijk. Misschien moet ik dit wel aanvaarden voor de kleintjes. Ik bedoel de oudere hebben toch geen toekomst meer maar zij, zij wel. Angel, Ian, Cidro en Mat hebben misschien WEL een toekomst als ik tom's hulp zou aanvaarden.

"Fiu, Sirin!" roep ik hard genoeg dat ze me kunnen horen. Nog geen tel later staan ze in me kamer. "Is de jongen weg?" vraagt Fiu snel. Ik knik. "Ik wil iets met jullie bespreken." begin ik voorzichtig. Ik zie gelijk een voorzichtige en berekenende blik op beide gezichten verschijnen.

"Met ons of....?" begon Sirin. "Met de oudere, ik vind dat we hier allemaal in moeten beslissen. Fiu knikt. Gelukkig word ik serieus genomen.

Gelijk die zelfde avond nog is er een spoedvergadering.

Iedereen zit een beetje onrustig op zijn plaats om zich heen te kijken. Niemand lijkt het te begrijpen. Er hangt een vreemde onrustige sfeer. Fiu begint de vergadering:

"Broeders, Zusters... er is vandaag iets goed & iets vreselijks gebeurt. We zijn vandaag bijna een van onze Dochters verloren. Iemand heeft haar gered. Iemand van buiten. Dushi ik ben blij dat je er nog bij bent." Ik knik dankbaar terug.

Fiu gaat verder: "Toch is onze spoedvergadering niet vanwege deze redingactie. Dushi neemt het vanaf hier over." Nu richt iedereen zijn aandacht op mij.

"Ik heb een voorstel gekregen vandaag. Waarvan ik vind dat ik daar niet in me eentje over kan beslissen. Iemand heeft me aangeboden om geld, materiaal, een onderkomen en banen voor de hele Doki te regelen." begin ik zuchtend. Gelijk kijkt iedereen weer naar Fiu. Die zucht ook diep.

"Ik snap dat dit tegen al onze principes ingaat," ga ik verder ", maar ik vind dat we het een kans moeten geven. Niet voor ons maar voor de kleintjes!"

Fiu knikt. "Ik denk eerlijk gezegt dat we hier beter over kunnen stemmen. De kleintjes zijn over een paar jaar jullie veranwoordelijkheid. En deze kans komt niet elk jaar voorbij.

"Goed wie is er voor?" vraag ik voorzichtig. Na enige aarzeling komen de eerste handen omhoog: Teffy, River, Sirin & ik. Tegen Dan & Fiu. "Waarom niet Daniële?" "We hebben altijd geleerd niet op een ander zijn geld te leven. Ik sta achter niet regel. En dat verandert niet doordat het oppeens veel geld is."

"Wat als we nou eens niet het geld aannamen maar alleen de banen, de woning & de spullen?" stel ik voor. "Dat vind ik een heel mooi alternatief." stemt Fiu in.

"Oke dan word dat het antwoord dus! Vergadering gesloten!"

Reageer (2)

  • Lovewriting

    toe! verder!!

    1 decennium geleden
  • Matix

    Verder!!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen