Foto bij Het uur van de waarheid.

Scream?

Ik open de deur en kom binnen in een klein zaaltje met podium. Ik loop naar het midden van het podium en kijk de "jury" aan. Acht ogen kijken mij aan.
'Goedemiddag, wat is je naam?'
'Kayleigh.' Haal ik eruit. Nu ik op dit podium sta, voel ik me stukken beter. De zenuwen waar ik net bijna aan onderging zijn ver zoek.
'Nog een Kayleigh.' Wordt er gefluisterd. 'Voor de gemakkelijkheid hebben we er nog iemand bij gehaald. Wil jij de tekst van "Kyra" brengen?' Vraagt de vrouw die helemaal links zit dan. Ik knik en begin het rollenspel te spelen.
[Sorry, maar ik wist geen tekst te verzinnen. VERGEEF ME!-buigt-]
Voldaan eindig ik mijn laatste zin. Geklap vanuit de tribune volgt. Ik glimlach en vestig dan mijn ogen op de jury. Die al klaar zijn voor hun preek.
'Wauw, dit was één van de beste optredens.' Zegt een man met naamkaartje Ian. Ik fleur helemaal op van zijn opmerking en wacht op vervolg.
'Het was echt leuk om naar te kijken. Die gezichtsuitdrukkingen waren fantastisch! De manier waarop je speelt gewoon geweldig. En geen zenuwen! Meid, je bent een geboren acteur.' Zei ze, ik zuchtte opgelucht.
'Vele zijn er al naar huis gestuurd, maar jij mag toch nog eventjes in de hal wachten.'
'Dankjewel!' Riep ik enthousiast. Ik had dus een kansje op een hoofdrol! Ik ren het kleine zaaltje uit en loop richting 'mijn fanclubje' Ik zie ze vragend kijken.
'Ze vonden het heel goed en, ik moet wachten op hun oordeel. Of ja, eerder gezegd. Tot hun komen zeggen wie er de hoofdrol heeft.' Zeg ik al stuiterend.
'Geweldig zusje!' Zegt Jesse enthousiast en knuffelt me.
'Ja Jesse, nu is het onze beurt om haar te knuffelen hoor!' Gilt Hailey waardoor ik moet grinniken.
'Het is mijn zus.' Zegt Jesse en maakt dan een 'Puh' geluidje.
'Groepsknuffeeeel.' Grijnst Alex. Ze komen één voor één rond mij staan en knuffelen me. Waardoor ik met mijn poep op de grond val. Na nog een paar hypere momenten overleefd te hebben is de laatste kandidaat aan de beurt geweest. Wanneer het meisje door de deur komt, kijkt ze niet al te blij. Waardoor ik besluit dat ze geen kans maakt. Ocharme haar, zolang moeten wachten. En er dan nog niet door geraken. Ergens is het wel erg, maar ach. Ik ben hier voor mezelf. En even hoef ik niet aan anderen te denken. Dit draait tenslotte om een HOOFDROL!
'Damens, toeschouwers. Ik wil graag jullie aandacht. Zoals jullie zien zijn er nog maar een tiental overgebleven. Het was een zware beslissing... Maar we hebben toch de knoop doorgehakt. We beginnen met degene die naar huis moeten. En dat zijn: Hannah, Stephanie, Brittany, Brooke, Drew, Michelle, Zui, Jacqeline, Zoé en Kayleigh...'

Reageer (1)

  • Yuck

    euhmygod, hopelijk is zij het niet, sinds er nog meerder Kayleighs waren? :3 - ja ik heb opgelet :'D lol
    nee, maar snel verder <3
    + het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit, dit vind ik ook wel goed om te lezen ;D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen