De volgende dag lijkt alles weer normaal te zijn. De gesprekken tijdens het ontbijt zijn nog net zo nietszeggend als vooheen en Draco gunt me geen blik waardig. Het enige wat mij herinnert aan de afgelopen avond is de kloppende hoofdpijn die me al de hele ochtend kwelt. Aan de gezichten van vele andere Slytherin studenten te zien ben ik niet de enige die hier last van heeft. Voortaan beperk ik me tot niets anders dan Butterbeer. Daar kan je een stuk meer van drinken, zonder de vervelende gevolgen naderhand.

'Haal mij nooit meer over zulke stomme dingen te doen.' Met een klap gooi ik mijn boeken op de tafel, waarna ik zuchtend op mijn plaats ga zitten. Ella haalt grijnzend haar schouders op. 'Jij wilde met hem praten. Dat was volledig jou eigen idee.' Ik kijk haar verontwaardigd aan. 'Je had me toch tegen kunnen houden? Jij bent zo'n slechte vriendin.' Ze schiet in de lach. 'Nee, ik ben je beste vriendin. Ik sta achter al jou domme plannen.' Geirriteerd kijk ik op naar haar vrolijke gezicht. Het is onbegrijpelijk dat zij zo goedgehumeurd is. Ook zij is gisteravond niet al te vroeg gaan slapen.
'Wat zei hij eigenlijk?' Vraagt ze nu op fluistertoon. De professor is ondertussen begonnen met de les, maar het onderwerp is niet interessant genoeg om ons geconcentreerd te laten luisteren. 'Niets belangrijks. Volgens mij kon Draco mijn vraag niet echt waarderen. Hij heeft het trouwens wel ontkent.' Ik richt mijn ogen op de voorkant van het lokaal. Ik ben nooit erg goed geweest in liegen, en als ik Ella nu aankijk zal ze gelijk doorhebben dat ik niet de waarheid spreek. 'En jij denkt dat hij eerlijk tegen je was?' Een instemmend geluidje verlaat mijn mond. 'Ik kan me sowieso niet voorstellen dat Lord Voldemort iets met hem te maken zou willen hebben.' Ella knikt bedenkelijk. 'Ja, je zal wel gelijk hebben.' Zegt ze, waarna ook zij haar aandacht op de les vestigt.
Het voelt rot om tegen haar te liegen, maar om de een of andere reden kan ik haar het werkelijke verhaal niet vertellen. Ik denk dat het voor iedereen veiliger is als niemand hier van afweet.

Reageer (11)

  • Priscilla1D

    oeh! wanneer ga je weer verder?
    ik kan niet wachten
    (flower)(H)(K)

    1 decennium geleden
  • McGuiness

    Superstoercooldingesleuk! Jep, ik ben moe en dan moet ik intelligente, nieuwe woorden bedenken.

    1 decennium geleden
  • Ortiz

    verder!

    1 decennium geleden
  • Silla

    Snel verder!

    1 decennium geleden
  • MCourtois

    Mooi!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen