Foto bij Hoofdstuk 1

Eén jaar eerder ..

Olly's Outfit

Met mijn tas in mijn mandje fiets ik naar school. Eenmaal aangekomen, zet ik mijn fiets in een van de fietsenrekken. Ik pak mijn mobiel en zie dat ik nog ruim tien minuten heb voor de bel gaat, dus pak ik mijn tas en loop met een rustig tempo naar binnen.
Mijn ogen vallen op Harry en zijn vrienden, die vandaag op een hele andere plek staan dan normaal. Harry Styles is de, zogenaamd, knapste jongen van school en hij kan iedereen krijgen. Mijn blik kruist die van Harry en hij begint te glimlachen. Ik negeer het en kijk snel weg. Ik zie mijn vriendinnen staan en loop snel naar ze toe.
‘Hé.’ Zeg ik enthousiast en iedereen zegt mij ook gedag. We hebben het over dit weekend en wat e allemaal gebeurd is. Nadat iedereen heeft vertelt over hun saaie weekend, kijken ze vragend naar mij.
‘Olly, wat heb jij eigenlijk gedaan?’ vraagt Dani. Ik zucht.
‘Niet veel eigenlijk,’ Begin ik. ‘beetje uitslapen enzo.’
‘Maar…’ Stelt Dani.
‘Nee, geen maar.’ Zeg ik, maar ik weet wel beter.
‘Sst, hij komt hierheen.’ Fluistert Lola.
Als ik me omdraai zie ik Harry deze kant op komen. Hij heeft een hand in zijn broekzak en de andere houd zijn tas vast. Zijn bruine krullen staan alle kanten op. Als hij merkt dat ik naar hem kijk, kijkt hij me recht aan. Ik draai mijn hoofd richting Dani, die me met een smile van oor tot oor staat aan te kijken. Ze knikt toestemmend en ik draai me weer naar Harry, die nu stil tegen over me staat. In tegenstelling van wat ik verwacht had, buigt hij zich zo dat hij fatsoenlijk tegen mijn vriendinnen kan praten.
‘Hallo, dames, mag ik Olly even lenen van jullie?’ Vraagt hij ze.
Blijkbaar hebben ze instemmend geknikt, want Harry pakt mijn hand en trekt me mee. Samen lopen we richting de kluisjes, waarna hij er nonchalant tegenaan gaat hangen. Zijn blauwe ogen staren me aan, waardoor ik een beetje nerveus word en aan mijn haar ga frunniken.
‘Ga je nog iets zeggen?’ Vraag ik hem na een tijdje,waardoor hij begint te grijnzen.
‘Over gisteren…’ Begint hij, maar verder praat hij niet.
‘Heb ik iets verkeerd gedaan?’ Vraag ik. Ik weet dat dit super onzeker overkomt, maar op dit moment ben ik dat ook. Mij zaterdag lekker gaan zoenen en heel het weekend niet meer reageren op mijn sms’jes, wat moet ik daar nou mee?
Harry schud zijn hoofd en zijn grijns word groter.
‘Zeg iets.’ Smeek ik hem bijna.
Weer zegt hij niets.
‘Harry. Reageer nou en haal die verschrikkelijke grijns van je gezicht af, alsjeblieft.’ Zeg ik nu een beetje boos.
Weer zegt hij niets. Dat was het, ik ben het zat. Ik haal mijn schouders op en been richting mijn kluisje. Ik pak mijn sleutels en net voor ik mijn kluisje kan openen word ik aan mijn arm getrokken, waardoor ik me direct omdraai. Ik sta met mijn rug tegen de kluisjes en Harrys neus raakt bijna de mijne. Ik kijk hem recht in zijn ogen en raak zo diep verdwaald dat ik mijn sleutels laat vallen. Hij kijkt naar de sleutels op de grond en dan weer naar mij. Ik begin te blozen.
‘Je deed niets verkeerd, beter nog ik krijg je niet uit mijn hoofd.’ Zegt hij met een hese stem.
Ik open mijn mond, maar bedenk me dan dat ik dit moment daar helemaal mee verpest, dus sluit ik hem weer. Iets wat er vast heel vaag uitzag. Harry geeft me een glimlach en doet dan een stapje achteruit om mijn sleutels te pakken. Hij stopt ze in mijn kluisjes slot, net naast mijn hoofd, en loopt dan weg.
Als hij de hoek om is, sla ik mijn hand voor mijn mond.
‘Oh my god.’ Denk ik hardop.

Reageer (3)

  • AldijanaX

    je hebt een nieuwe aboo!!! LOVE IT! SNEL VERDERRR

    1 decennium geleden
  • MissRichelle

    oeeh verder haha

    1 decennium geleden
  • Bethel

    Nicee! Ik ben benieuwd! xx.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen