'JE ZIT NOG NIET EENS IN JE NIEUWE KLAS EN JE HEBT NU AL RUZIE?' roept Perkamentus woedend. Zo boos als Perkamentus nu is heb ik hem nog nooit gezien.
'Uhm... blijkbaar?' zeg ik.
'En jij Ayla? Wat heb jij te zeggen. Ayla zit helemaal tegen de achterkant van de rood-bruine stoel en maakt zich zo klein mogelijk.
'Severus vertelde met net dat mevrouw Tomphsen stijf door een spreuk op de grond lag, en jij daar een of ander raar dansje bij deed.'
Ik grinnik om de manier hoe hij het uitspreekt.
'Dat is niet grappig May!' maakt hij me duidelijk. Ik knik en geef hem gelijk terwijl probeer te bedenken hoe ik hier zo snel mogelijk en zonder straf vandaan kom.
'Aangezien professor Sneep alleen mevrouw Infty betrapt heeft op iets ilegaals, besluit ik dat Griffoendor 10 punten aftrek krijgt voor je daden.' vertelt hij Ayla. Vanbinnen lig ik helemaal dubbel van het lachen maar ik laat het niet merken. Ik probeer niet te lachen maar weet dat hoe ik er nu uitzie nog veel erger is.
'Ik moet nog even iets met professor Sneep bespreken en daarna begelijd hij u naar uw klas.' richt hij zich tot mij.

Als we buiten zijn mag mijn lach eindelijk naar buiten en lach ik Ayla keihard uit. Beledigd loopt ze weg. Lekker voor d'r.
Na een paar minuten komt Sneep naar me toe en tovert een griezelige glimlach op zijn gezicht.
'Ik laat u uw klas zien, u hebt nu Verzorging van Fabeldieren. Het uur daarna heeft u van mij.' hij laat niet merken of hij het leuk vind of niet dat hij me zo snel terug ziet maar ik denk het laatste. Als we naar de klas lopen zegt hij geen woord meer tegen me maar ik heb ook niet veel zin om een gesprek te starten. Al snel zijn we buiten en ik ben best zenuwachtig voor het zien van mijn klas. Ik knijp mijn handen samen totdat mijn knokkels wit zijn en bijt op mijn lip. Gelijk daarna stop ik ermee want ik gedraag me belachelijk. Ik ben toch geen kleuter!
'We zijn er' zegt hij met het nog steeds griezelige glimlachje.
'Hargrid?' roept hij.
'Wat is d'r?'
'Dit is May Tomphsen, ze is nieuw bij Zwadderich.' zegt Sneep.
'May? Ze zit toch bij Griffoendor? Bij Harry!'
'Ik zeg ze zit bij Zwadderich.' en Sneep loopt weg.
'Na ja!' roept Hagrid verontwaardig.
'Oké klas, kom allemaal hierheen.' Als iedereen om hem heen staat gaat hij verder. 'Ze is nieuw bij Zwadderich.'
'Wat?' een jongen met blond haar loopt met een priemende vinger op me gericht naar me toe. 'Hoezo nieuw?'
'Draco, ik weet t ook nie' zegt Hagrid.
'Leer eens manieren man!' roept Draco uit, 'het is Malfidus?'
Dan richt hij zich tot mij, 'nieuw?' vraagt hij.
'Ik ben van afdeling verranderd, ik was het zat.' vertel ik.
'Zozo, ik wist niet dat dat kon?' Mafidus kijkt me geïnteresseerd aan.
'We motten beginnen met de les!' roept Hagrid.
'May, ga maar met Malfidus' Malfidus spreekt hij honend uit. Draco kijkt hem woedend aan. Dan loopt hij met me naar onze plek en begint hij dingen te mompelen zoals: 'Ik vertel het aan vader' en 'Dat is toch geen leraar'. Als hij er klaar mee is vraagt hij geïntereseerd hoe ik ben verranderd van afdeling dus ik vertel hem hoe ik de sorteerhoed op mijn hoofd drukte en het gezicht van Perkamentus.
Hij lacht,'die man is veel te oud, vader zegt dat hij allang ontslagen had moeten worden.' Ik geef hem gelijk en dan beginnen we met de les. Met Draco is hij nog niet eens zo erg...

Reageer (1)

  • Kauwgomjunky

    deze story is leuk snel verder als je er nog verder mee gaat ;-) Xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen