Foto bij APWBP Boek 1 Hoofdstuk 3 Deel 2

’s Middag liet ik Hagrid bij me komen.
“U vroeg me te komen, professor Perkamentus?”, vroeg hij beleefd.
“Kom binnen, Hagrid”, glimlachte ik. “Ga zitten.”
“Bedankt professor.”
“Zo Hagrid, herinner je je Harry Potter nog?”
“’tuurlijk professor.”
“Hij zou dit jaar naar Zweinstein komen, maar hij krijgt waarschijnlijk zijn brieven niet.”
“Oh”, zei Hagrid. “Ken ik soms helpen?”
“Dat was net wat ik wilde vragen. En die paraplu van je kan zeker van pas komen”, ik keek hem streng aan. “Morgen krijgt Harry deze brief”, ik toonde hem. “Als hij hem niet krijgt van z’n oom en tante, wil ik dat hij overmorgen, donderdag dus, nog een krijgt. Vrijdag drie en vanaf dan steeds meer en meer.”
“Oké professor”, knikte Hagrid.
“Dinsdag is hij jarig, ik wil dat je die nacht naar hem toe gaat, zelf, als hij zijn brieven nog niet gekregen heeft. Je neemt hem mee naar de Wegisweg in Londen om zijn schoolboeken te kopen.”
“Hebt u dan geld, professor?”
“Hij heeft een kluis in Goudgrijp, die van Lily en James.” Ik rommelde in mijn la en gaf Hagrid de sleutel. “En Hagrid, ik heb nog een tweede opdracht voor je.” Ik gaf hem een brief. “Ik wil dat je een speciaal pakketje ophaalt uit mijn kluis bij Goudgrijp, maar vertel dat tegen niemand, en niemand mag weten wat er in zit.”
“Wat is dat dan, professor?”
“De Steen der Wijzen, Hagrid. De beveiliging is compleet, enkel je hond moet er nog bij, maar dat kan wachten tot de Steen er is.”
“Goed, professor”, zei Hagrid. “Pluisje is er klaar voor. Tis eigenlijk best een lief beesie, ge mot alleen weten hoe ge der mee om mot gan.”
“Bedankt Hagrid, je kan gaan, ik moet nog een aantal zaken regelen.” Hagrid knikte en vertrok. De volgende ochtend zou hij naar Klein Zanikem gaan om voor de brieven te zorgen.

De volgende dagen kwamen veel brieven van toekomstige studenten aan, en ik maakte er werk van om alles zo snel mogelijk te regelen. De meeste ouders hadden op de uitnodiging zitten wachten, gezien hoe snel ze antwoordden. Ik kreeg zelfs van een student met Dreuzelouders antwoord! Ik was blij dat Zweinstein dit jaar weer veel nieuwe studenten zou kunnen verwelkomen. Maar hoewel ik niemand mocht voortrekken keek ik toch vooral uit naar de komst van Harry Potter…

Reageer (4)

  • Eef95

    ...en niemand mag weten wat er in zit.


    You just told it Hagrid... ;)

    snel verder

    1 decennium geleden
  • Romanov

    snel verder! het is een geweldig verhaal en ik wil meer ... ;D (flower)

    1 decennium geleden
  • maudje10

    dit is echt geweldig. ik begrijp dat het moeilijk is om te schrijven, maar het is echt leuk om het eens van een andere kant te zien XD snel verder !!!!

    1 decennium geleden
  • Smal

    Echt leuk dat je dit doet!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen