Foto bij Hoofdstuk 6

Bedankt voor het lezen ! Als jullie geweldige ideeën hebben over Olly's outfit voor het feestje .. THEY ARE WELCOME xx

We hebben al meer dan drie winkels en een heleboel kleding achter de rug als we een klein boetiekje inlopen. Mijn moeder werd verleid door de prachtige jurk in de etalage. Als we een beetje rondkijken komt er een verkoopster onze kant op.
‘Olly?’ Vraagt ze. Ik draai me om, kijk haar aan en vraag me af hoe ze mijn naam kent. De laatste keer dat ik het checkte stond het namelijk niet op mijn voorhoofd geschreven. Om me uit mijn leiden te verlossen gaat ze verder. ‘Je kent mij natuurlijk nog niet!’ Zegt ze snel, waarna ze haar hand uitsteekt. Losjes schud ik haar hand, iets waar ik een hekel aan gehad zou hebben als zij dat deed, maar ik ben een beetje in de war. Sinds wanneer ben ik een bekende ofzo?
‘Eleanor,’ Zegt ze uitleggent. ‘De vriendin van Louis.’ Een lampje begint te branden.
‘O,’ Zeg ik terwijl ik mezelf wel voor mijn kop kan slaan. Ik heb haar wel vaker zien zitten bij Niall en Harry. ‘ja, jij geeft dat feestje.’ Ze knikt. ‘Je boft met Louis, volgens Niall dan.’ Haar ogen beginnen te fonkelen en haar lippen krullen omhoog.
‘Harry ook met jou, volgens Louis dan.’ Ik kijk haar moeilijk aan. Zegt ze nou net dat ik de jongens, en hoogst waarschijnlijk heel de school, alles al weten? We zijn nog niet eens samen-samen. Mam verbreekt de stilte.
‘Harry? Is dat die jongen?’ Vraagt ze.
Ik sta met mijn rug naar haar toe en ik kijk Eleanor moeilijk aan. Ze vormt een ‘o’ met haar lippen en veranderd meteen van onderwerp.
‘Kan ik jullie helpen met een jurkje vinden?’ Vraagt ze.
‘Ja,’ Antwoord mijn moeder enthousiast. ‘We zoeken een feestelijk, maar niet té, jurkje. Misschien zwart, dat is toch helemaal hot.’ Bij het woordje ‘hot’ maakt ze hevige gebaren. Ik doe moeite om haar niet uitgelachen voor hij poging jongeren nadoen. Tot in tegenstelling kijkt Eleanor haar serieus aan en begin te knikken. Ze loopt naar een rek, pakt er een paar jurkjes uit en hangt die vervolgens over haar arm.
In de pashokjes pas ik het ene na het andere jurkje. Mijn moeder heeft een paar hakken gepakt en Eleanor nog wat sieraden om het totaalbeeld iets beter naar voren te krijgen. Het derde jurkje wil ik niet eens passen en dus geef ik die gelijk terug. Waarschijnlijk had mam die gepakt, maar we hebben allebei een hele andere smaak, dus die werd het dus echt niet. Ik ben met tellen gestopt en weer een paar jurkjes verder, ben ik toch wel redelijk tevreden met deze. Ik doe de hakken aan en schuif het gordijn opzij. Mam en Eleanors lippen krullen omhoog.
‘Harry kan vanavond niet van je afblijven.’ Floept Eleanor eruit. Snel kijk ik naar mijn moeder of ze het gehoord heeft. Ja. Ze schiet in de lach en staat op om me een knuffel te geven.
‘Harry. Harry. Harry.’ Fluistert ze in mij oor. Mijn wangen gloeien rood. Als ik mijn ogen open zie ik Eleanor ‘sorry’ mimen. Ik knipper mijn ogen om haar te zeggen dat het al goed is. Haar lippen krullen omhoog.

Reageer (3)

  • AppleTree1

    snel verder<3

    1 decennium geleden
  • nialldream

    Whaha super dit!

    Snelverder<3

    1 decennium geleden
  • xSamMusic

    Echt leuk verhaal maar snel verder gaan heaaa?

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen