Foto bij 009 Fay lè Animalia

Written By: DutchGril

Vermoeid wrijf ik de slaap uit mijn ogen vandaan, ik kijk op de wekker en zie dat het pas zes uur in de ochtend is, ik probeer nog even verder te slapen maar toch ben ik al klaar wakker. Na een uurtje kom ik dan toch maar mijn bed uit, kleed me even aan en doe een beetje mascara op. Ik heb het zelf niet zo op make-up ik vind het altijd zo overdreven dat er meiden zijn die gewoon uren voor de spiegel staan. Zo ben ik gewoon niet.

Als ik eenmaal klaar ben loop ik stil naar buiten, het is inmiddels zeven uur maar aangezien er in het weeshuis zowat alleen maar luilaken wonen probeer ik ze toch maar niet wakker te maken. Als ik buiten kom komt het zonnetje me al zachtjes tegemoet. Er komt een grote glimlach op mijn gezicht, overal fladderen vlinders ik het rond en ze cirkelen rondjes om me heen. Ik ga op mijn rug in het gras liggen en staar een beetje naar de wolken. Kijk die daar is een hond, o en dat een paardje en zo gaat het nog wel even door tot ik word verstoord door de bel die aangeeft dat het tijd is op te ontbijten.

Snel loop ik weer naar binnen en ik neem plaats aan een van de grote eettafels. Ik pak een broodje en doe er wat hagelslag op. Heerlijk peuzel ik mijn broodje op terwijl ik vies naar een meisje kijk die een plakje ham op haar broodje legt. Hoe kan ze, ik zou nog geen hap door mijn keel kunnen krijgen zo maar een onschuldig dier op eten. Dat is toch niet normaal. Maar jammer genoeg zijn er mensen die daar anders over denken en ja dat moet ik accepteren. Ik schrik op uit mijn gedachten op Kim begint te gillen. ‘Mmmummu MUIS’ kraamt ze uit. De jongen naast haar wil er al boven op gaan staan maar snel houd ik hem tegen. Het muisje komt langzaam naar mij toe getrippeld en zachtjes aai ik hem over zijn rug. ‘Hoe kunnen jullie zo wreed zijn, het is ook maar een beestje’ beschamend zet de jongen een stap achteruit en snel neem ik de muis mee naar buiten en laat hem weer los in de vrije natuur. ‘Veel geluk’

Heey, allemaal ik hoop dat jullie het stukje leuk vonden. Het is mijn aller eerste stukje dus het is nog niet super goed. Maar ja mijn naam is Anouk en ik zal vanaf nu een de stukje vanuit Fay schrijven. Dus ik hoop dat jullie het leuk vinden.

Reageer (1)

  • aquafresh

    ik vond het HEEL leuk

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen