Foto bij 000

Kate Scarlett Johnson
Josh Devine

Met een grote beker starbucks loopt Kate over straat, druk bezig met haar telefoon die maar blijft piepen.
'Ben al onderweg' mompelt ze, terwijl ze de straat oversteekt. Nog net kan een auto haar ontwijken, maar zelf merkt ze dat niet.
Kate werkt als styliste voor verschillende tijdschriften en is altijd onderweg. Ze loopt de hoek om en bots dan tegen iemand op. Ze laat haar koffie vallen en valt daarna zelf met de persoon om.
Kate knijpt haar ogen dicht van schrik. 'Gaat het?' hoort ze iemand vragen en ze opent langzaam haar ogen. Kate knikt. 'Jawel'. De jongen van ongeveer haar leeftijd kijkt haar bezorgt aan.
De jongen kruipt van haar af en trekt haar overeind. 'Het spijt me echt' zegt de jongen. 'Geeft niet, ik lette zelf ook niet op' zegt Kate. De jongen bukt en raapt haar spullen op. Met een dankbaar glimlachje neemt Kate de spullen aan.
Dan valt haar oog op haar koffie, die een grote vlek heeft gevormd op het witte shirt van de jongen. Kate haar mond valt open. 'Het spijt me zo!' roept ze. De jongen werpt een blik op zijn shirt. 'O dat geeft niet' zegt hij schouderophalend.
Kate bijt op haar lip. 'Wat is je naam?' vraagt de jongen. 'Kate' mompelt Kate zachtjes. 'Leuk je op deze wijze te ontmoeten Kate, ik ben Josh' zegt de jongen en hij steekt zijn hand uit. Kate glimlacht, waarna ze de hand van de jongen aanneemt.
Kate knikt. 'Waarom had je zo'n haast?' vraagt Josh. 'Ik moet naar mijn werk' zegt Kate, terwijl ze gauw een blik op haar horloge werpt. 'Waar ik eigenlijk al te laat voor ben' mompelt ze. 'Wat voor werk doe je?' vraagt Josh. 'Ik werk als styliste' antwoordt Kate.
Josh knikt. 'Leuk'. Kate kijkt Josh onderzoekend aan. 'En jij?'. 'Ik werk als drummer'. Kate knikt. 'Oh, interessant'. 'Josh!' klinkt er dan keihard over de straat. Verbaast kijkt Kate naar een blonde jongen die wild aan de overkant staat te zwaaien.
'Ik moet maar eens gaan, oh en hier heb je nog wat geld voor nieuwe koffie' zegt Josh en hij rent de staat over, nog voor Kate hem kan bedenken. Beduusd kijkt Kate naar het geld in haar hand, twijfelend stopt ze het in haar jaszak.
Ze schrikt op uit haar gedachten als haar telefoon weer begint te piepen. Zo snel als ze kan loopt ze richting het adres waar ze moet zijn.
'Sorry dat ik zo laat ben' roept ze, terwijl ze haar spullen op een stoel gooit.
Na haar werk loopt ze moe naar haar appartement toe. Ze haalt haar jaszakken leeg en hangt haar jas aan de kapstok. Haar ogen vallen weer op het geld wat Josh haar had gegeven. Een klein wit papiertje steekt tussen de muntjes uit. Nieuwsgierig pakt Kate het papiertje en leest wat er staat.
Call me maybe? x Josh
Zijn nummer staat er met kriebelige cijfertjes ondergeschreven.
Een glimlach verschijnt op Kate haar gezicht en ze gaat op de bank zitten. Josh leek haar op het eerste gezicht wel een aardige jongen. Hij had een gelukkige blik in zijn ogen en glimlachte vriendelijk. Kate pakt haar telefoon en tikt het nummer in. Zou ze hem eerst gewoon opslaan of gelijk bellen? Nee, bellen lijkt weer zo wanhopig. Snel zet ze het nummer in haar telefoon, en legt haar telefoon dan op het tafeltje. Ze kijkt naar de telefoon en bijt op haar lip. Dan pakt ze haar telefoon en zoekt het nummer van Josh op. Aarzelend drukt ze op het knopje van bellen. Even schrikt ze als ze hem over hoort gaan. 'Met Josh' klinkt er vrolijk .door de telefoon heen. 'Hey Josh, met Kate, je weet wel, van vanochtend' zegt ze een beetje onzeker. 'Kate! Natuurlijk ken ik je nog, hoe kan ik nou zo'n mooi meisje vergeten!' zegt Josh, en Kate voelt haar wangen rood worden. 'Ik heb je papiertje dus gevonden' zegt Kate. Josh lacht. 'Ja leuk, heb je zin om een keertje af te spreken?' vraagt hij dan. Kate denkt na. 'Ik weet niet, ik heb het erg druk met mijn werk' zegt ze dan. 'Oh jammer' zegt Josh, en hij klinkt een beetje teleurgesteld. 'Sorry' zegt Kate zachtjes. 'Geeft niet, ik bel je nog wel een keertje, ik moet nu aan het werk, bye schoonheid' zegt Josh. 'Veel plezier met je werk, bye' zegt Kate, en ze hangen allebei op. Kate laat zich achterover vallen. Ze zucht. Waarom kon ze nou niet gewoon met hem afspreken?


Sorry voor de spelfouten, heb tijdelijk geen word...
Eerste hoofdstukken sucken altijd toch?
Reacties? Kudo's?

Reageer (1)

  • Veerleo

    haha. ME LIKES THIS <3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen