Foto bij H25

*hekel aan alles wat wist*

---over het plaatje
Het bruine in het plaatje zijn deuren.
Het blauwe zijn ramen.
Het dunne zwarte zijn meubelen.
Het dikke zwarte zijn muren.

Eragon reageert: 'Atra du evarínya ono varda,' zegt hij. Mogen de sterren over je waken.
Ik antwoord weer, 'Un Atra mor'ranr lifa unin hjarta onr.' Mag het geluk in je hart leven.
Hij knikt, en pakt dan haar hand.
'Welkom Lilitha. Het verbaast me dat je zo goed de oude taal beheerst,' hij grijnst,'Ik dacht dat je het wel kwijt zal zijn na al die tijd.'
Ik grijns ook, 'Nee, dus,' fluister ik.
'Mag ik je vragen waar je was? Mijn rijders hebben tijden naar je gezocht, 15 jaar geloof ik.'
'Mijn vader had me mee genomen naar een dorpje, volgens mij bij het Tüdosten meer.' Ik heb pas geleden een kaart bekeken.
'Het dorpje staat niet op de kaart,' voeg ik toe.
Eragon knikt. 'Tüdosten.' Hij draait zich om kijkt een van de wezens achter zich aan. Die knikt en loopt snel langs mij heen weg.
'We proberen je vader te vinden,'legt Eragon uit,'We denken dat hij achter je aan zal komen. Je vind het toch niet erg he?' Ik schud mijn hoofd.
'Oke, dan kan Mellissa je naar je nieuwe kamer brengen en zal ik er voor zorgen dat je ingedeeld wordt in een klas. Ga nu maar.' Hij wenkt weer naar de deur en ik ga achter Mellissa aan.
'Kamer 44,' roept Eragon nog. Dan gaat de deur dicht en verlaten we de kamer.

'Bofkont! Verdieping één! Mijn kamer staat op verdieping dríe!' Mellissa kijkt me grijnzend aan.
'Maar jij kan zo naar beneden vliegen op Pursian,' plaag ik terug. Ik heb een goed humeur, dus ik reageer voor één keer eens aardig op Mell.
Maar wat ik zeg is waar. Het lange gebouw is het slaap gebouw. Het bestaat uit 10 hoge verdiepingen. Elke verdieping 12 meter hoog en met een gang van 30 meter breed. In het midden van de gang zit een groot gat waardor draken naar beneden en naar boven kunnen vliegen. Langs de gang staan grote kamer deuren. Alles is zo gemaakt zodat een draak ook naar binnen kan, hoe groot de draak ook wordt.
'Dat is waar,' Mell knikt instemmend. Dan stopt ze en staan we stil, Pursian en Ron en zijn draak Naýa staan achter ons. Ik kijk naar de grote "44" die aan de grote deur hangen. Het is zo'n deur die bestaat uit twee deuren. Zo'n kasteel deur. Gelukkig zie ik naast die deur nog een normale deur staan. Hoef je niet persé door die grote. Maar nu gaan we door de grote, Mellissa geeft me een sleuteltje aan. Pursian en Naýa volgen ons. Ongeveer meteen staan we weer stil. Ik sta verstijft van verwondering te kijken naar de kamer voor me.



De kamer begint in een hal met boekenkasten, deze hal is al 4x zo groot als de woonkamer van het huis waar ik woonde. Iets van 4 Pursians passen er in. Dan neemt Mellissa de deur Rechts van me en we zijn in een grote knusse woonkamer met banken waar zelfs een grote draak op kan liggen. Ook hier staan een paar boekenkasten. We gaan door een gangetje naar de deur van de badkamer waar een grote badkuip staat en ook kasten met kleding en een wasbak met spullen die verschonend werken. Na die kamer komen we in een werkkamer, hier staan nog meer boekenkasten. Het valt me ook op dat de kasten hier ook echt helemaal vol staan. Die in de hal en woonkamer vielen wel mee. In de werkkamer staat ook een groot bureau en het kamer kijkt door een groot raam naar buiten. Dan leid Mellissa me weer terug naar de hal en we nemen de grote deur en komen uit in een slaap kamer. Eerst zie ik alleen een grote kuil gevult met stro staan maar als ik rond het hoekje loop zie ik ook een enorm hemel bed, dat bed is echt bijna een hele woonkamer van vroeger groot! Ik vraag me af waarom. Dan tikt Mellissa me op mijn schouder en ontwaak ik uit mijn trans.

Reageer (2)

  • Database

    :O MAG IK BIJ HAAR KOMEN WONEN! (nerd)
    Nee, hoor het is leuk thuis bij jou(H)
    Super verhaal!

    1 decennium geleden
  • dineniel

    wow daar zou ik ook wel willen wonen;)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen