Foto bij H31

:3

Bang draai ik me om, iemand valt me aan. Maar het klinkt ook wel als mijn moeder. Bang scan ik de omgeving. Maar ik zie niets verdachts.
Dan wordt ik van achteren gegrepen, iets knijpt me half dood.
'Lilitha!' Zegt het.
Dan wordt ik los gelaten en ik daai me met een ruk om. Dan huil ik bijna van opluchting. Mell.
'Oh, Mell! Ik kan bijna niets hier! Ik kan niet eens een spelletje doen in de trainings hal! Ik ben veel te zwak!' Ik geef haar een knuffel. Ik had helemaal niet door dat ik het zo erg vind om zwak te zijn. Ik wist niet dat ik kon knuffelen.
'Oh, Lilith, je hoeft niet bang te zijn. Ik vond ook al dat er iets met je was... alleen, toen vertelde je dat verhaal... en... ik denk dat je naar Eragon moet gaan en moet vragen om een behandeling.'
Wat? Mell ziet mijn verbaaste gezicht.
'Nou, ik hoorde je wel tot de wolken zingen, en ze hadden eigenlijk moeten reageren... maar dat deden ze niet. Dús ik denk dat je vader je heeft betoverd.'
Mijn ogen vormen schoteltjes.
'Je begrijpt me.' Mell grijpt me bij de hand. 'Op naar Eragon dus maar weer.'

Bang sta ik voor een kamertje op verdieping 10. Gelukkig had Mell Pursian anders hadden we moeten trap lopen.
'Ik ben zo blij jouw weer te zien,' Ze lacht naar me,'Nooit gedacht zo gehecht aan iemand te raken! Die reis was wel leuk he? Toch jammer dat je geen paarse kleding hebt gekozen in de... Maar wat vind je van je nieuwe kleding? Ik heb het voor je gehaalt bij de naaister. Zij maakt alles voor je. Je hoeft maar te zeggen!' Mell is duidelijk niet bang.
Ik ben de laaste tijd wel vaak bang zeg...
Dan klopt Mell aan, terwijl ze door praat over de meest onzinnige dingen. De deur gaat open en Eragon verschijnt, naast hem staat een jongen met lichtbruin haar. Hij lijkt als 2 druppels water op Eragon en kijkt Lilith doordringend aan. Dan verlaat hij die kamer samen met een draak die sterk op Saphira lijkt.
'O, hallo Lilith.' Eragon kijkt vermoeit.
'Haai, Eragon! Het is belangrijk! Ik denk dat Lilith's vader een spreuk bij haa-' Eragon laat Mell niet uitspreken.
'Mmm, dat dacht ik ook. Lilith, er hangt een raar aura om je heen.'
Ik schrik, het is dus waar.
'Kan u er iets aan doen?' Paniekerig kijk ik rond, ik voel me besmet, besmet in Eragon's smetteloze werkkamertje. Een gemiddelt grote kamer met een grote hoeveelheid boeken en schilderijtjes van een mooie elven vrouw.
'Natuurlijk, wees niet bang. Mell ga jij maar.' Eragon stuurt Mell weg met een gebaar. Mell bijt even op haar lip, maar ziet dan duidelijk in dat ze echt moet gaan en gaat dan mokkend op de gang staan.
'Ga daar maar zitten,' Eragon wijst naar een bankje vlak bij Saphira. Lilith gaat aarzelend zitten. Ze voelt Saphira's warme adem over haar nek strijken. Dan komt Eragon vlak voor haar staan en pakt haar handen. Zachtjes fluistert hij een aantal woorden. Woorden die alles beteken, woorden die alles omvatten. Ze voelt haar hooft naar achteren vallen.

Reageer (3)

  • Database

    (stoute vader!)

    1 decennium geleden
  • Database

    (H)(H)(H) Super, !

    1 decennium geleden
  • dineniel

    ik dacht al dat er een stukj ontbrak
    leuwk wel
    is ze aan het slapen of is ze bewusteloos
    ok ik gok op het tweede

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen