Foto bij H34

Het was super leuk op larp! :D

En, nee. Ik heb de naam: Ýua niet van jouw storie. Ik heb haar van een site met magische namen. Al ben ik nu alweer vergeten wat de naam betekend......... :X

Nicos grijpt mijn hand en trekt me van zijn draak. Dan wenkt hij de andere en gaan rennen we geruisloos naar zijn deur. Ik snap niet waarom we zo stiekem doen.
'Wat gaan we doen?' sis ik zacht in Nicos' zijn oor.
'Ssst,' is Nicos' antwoord. Geïrriteerd sla ik mijn ogen ten hemel. Dan duuwt Nicos zijn deur open en iedereen glipt naar binnen. Ik ben me enorm bewust van de hand van Nicos in de mijne. Mijn gevoelige nieuwe zenuwen. Dan is iedereen binnen, Nicos sluit de deur. Ik kijk rond en zie dat zijn kamer vol staat met beelden en wapens. En hier en daar een boek. Nu versterkt zijn greep op mijn hand en geeft hij mij een knijpje. Ik ruk mijn hand uit de zijne.
Uit mijn ooghoek zie ik hem een pruillipje trekken en dan gaat hij ons voor naar een grote deur naar de slaapkamer. We mogen weer praten.
'Ben jij bekend met magie?' Vraagt Nina.
'Waarom moesten we zo geheim doen?' Vraag ik, haar vraag negerend.
'We wouden niet dat iemand ons zag,' zegt War.
'Ja maar waarom?' Vraag ik.
'Niemand mag ons verdacht vinden,' zegt Xioner.
'Ja, dan werkt het als je stiekem door de gangen gaat lopen.' Ik rol geïrriteerd met mijn ogen.
'Het zijn onze manieren, ja?' Mulk trekt me de kamer in. En ik laat het onderwerp rusten.
'En ja, ik ben bekend met magie,' zeg ik met een bedrukte stem.
'Mooi,' Nina's hand gaat omhoog en ze wijst op de drakenslaapkuil van Nicos' kamer.
'Brisingr,' zegt ze. Vuur.
Een kleine vlam vlamt op in de kuil en beweegt knetterend, maar hij versprijt zich niet. We klimmen samen de kuil in en gaan er omheen zitten.
'En nu?' vraag ik ongeduldig.
'Wil jij bij ons horen? Bij onze groep?' Vraagt Sji.
'Ja, dat lijkt me leuk. Jullie zijn mijn vrienden,' reageer ik.
Dan zie ik wat glinsteren, Nicos heeft een van zijn dolken gepakt.
'Eh...' zeg ik terwijl ik naar het wapen blijf kijken. Maar dan wordt mijn blik afgelijd door geritsel van papier. Ik zie Nina een groot perkament vasthouden. Op het perkament staan hun namen plus een rode vlek. Bloed.



~De Droom Nevels~

Dan trekken mijn wenkbrauwen naar elkaar. Met een draai van mijn hand grijp ik de dolk. Ik prik er zachtjes mee in mijn vinger en er ontstaat een grote druppel bloed. Met mijn andere hand pak ik de inkt en veer aan die Trisa me aanrijkt en ik schrijf mijn naam op. Daarachter laat ik ruimte over voor de naam van mijn draak en dan druk ik mijn vinger op het perkament.
Ik haal mijn wenkbrauwen op en kijk War uitdagend aan. Ze knikt en brengt haar hand naar het vuur. Ze grijpt een klein vlammetje vast en geeft die dan aan mij. Stevig in mijn handpalm hou ik de vlam vast. De andere beginnen te zingen.
'Du Draumr Datia, Datia nosu. Du Draumr Datia, Datia nosu.' Die zin blijven ze herhalen en zachtjes begin ik mee te zingen. De vlam in mijn hand danst en dan dooft hij. War grijnst.
'Welkom bij de groep!'

Reageer (2)

  • Rawiyah

    wil je plies opzoeken wat Yua betekend?
    of heb je dat al gedaan, en vermeld je dat in latere hoofdstukken?

    1 decennium geleden
  • dineniel

    leuk een eigen groep
    maar geheimzinnig doen om niet op te vallen
    geloof me dat werkt niet

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen