Foto bij H38


:)

=3) <--- smiley met snor.

Ik kijk op, naar het achterhoofd van degene die voor me is gaan zitten. Verbaast zie ik het donkerbruine haar van Eragon.
'Eragon?' vraag ik verbaast. De jongen kijkt op en kijkt me aan, zijn gezichts uitdrukking staat geïrriteerd. Ik zijn blauwe ogen staan boos.
'Nee, Aryen,' zegt hij. Nu pas herinder ik me de jongen die achter Eragon stond toen ik en... Mell op mijn eerste dag naar Eragon gingen om mij te genezen.
'Je lijkt op hem,' fluister ik.
'Duh, hij is mijn vader!' Aryen draait zich weer om. Verbaast staar ik nog even naar de achterkant van Aryen's hoofd dan kijk ik weer naar mijn schrift. Ik ruk het blaadje eruit, het blaadje met de oehoe en ik gooi het met een boogje in de richting van de vuilnis bak, die vlak bij de deur staat. Tot mijn verbazing gooi ik raak. Dan komt een oude man, een mens binnen en begint de les.

Na een uur rennen ik en de andere zo wat de les uit om aan die stomme leraar te ontkomen. 5 bladzijden huiswerk! We moeten naar volkerenkennis. Ik heb gehoord dat dat ook een saaie les is, maar niet zo saai als wiskut. Maar er zit me iets dwars, Aryen zit me dwars.
'Trisa, is Aryen echt de zoon van Eragon?' vraag ik Trisa.
'Ja,'antwoord ze giegelend.
'Waarom doet hij zo tegenover zijn vader?' vraag ik.
'Dat weet bijna niemand,' lacht Trisa.
'Weet jij het?' Vraag ik nu ongeduldig.
'Nee,'zegt Trisa,'Maar ik denk dat hij jaloers is.'
'Jaloers?'
'Ja.' En het gesprek is af gelopen.

'Volkenkennis, misschien wel een van de belangerijkste vakken!'
'Not!' Nicos onderbreekt de preek terwijl hij in mijn oor fluistert.
'Dat hoorde ik Nicos,' zegt de oude dame voor in de klas,' Maar Volkenkennis is juist belangrijk. Hoe kan je als rijder je werk doen als je hun gebruiken niet kent? Onder deze les krijg je ook topografie, dat ook belangrijk is want wat moet je als je de weg niet weet?'
De leerlingen tikken met hun vingers op hun tafels.
'Juist, niets!' Geeft de leraares antwoord op haar eigen vraag.
Ik lik langs mijn lippen. Misschien had ik het goed gehoord, dat deze les even saai is als wiskunde.
'We beginnen vandaag bij het mensen volk. Het mensen volk heeft bijna het grooste deel van het land Alagaësia in hun handen. En natuurlijk Surda. Surda is het landje wat aan het noord-westen aan Alagaësia vast zit. Weet iemand hoe je iemand uit Surda noemd?' Ik gaap.
'Nee? Je noemd zo iemand een "surdaan" schrijven jullie dat op?'
Ik schrijf het op.
'We gaan verder. Je heb verschillende rivieren in Alagaësia waar de elven, mensen, dwergen en urgals van leven. De belangrijkste is de Ramr, die stroomt ook door de woestijn.' Haar gepraat is zo vermoeiend, op een toon...
'Voor de mensen is het een belangrijke rivier omdat hij vol mineralen zit, en bootjes brengen er elke dag handels waar mee naar binnen, naar Urûbean, de hoofdstad van de mensen.' Ik gaap en leg mijn hoofd op mijn boek. Mijn ogen sluiten zich.

Reageer (3)

  • Gisborne

    ... Surda ligt aan het zuidwesten van Alagaësia, toch?

    1 decennium geleden
  • Ninuturu

    ik ken heel goed hoe ze zich nu voelt, zo slaperig door eentonig gepraat..

    1 decennium geleden
  • dineniel

    das een leuke smiley(krul)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen