Nogmaals, sorry voor de enorm lange hiatus :c ik hoop dat jullie het volgende hoofdstuk leuk vinden!

Zone 4 was niet zo ver rijden, maar vanwege de slechte wegen, de hitte en de altijd aanwezige dreiging van Draculoids die zomaar uit het niets konden opduiken,reden we de avond voor de herdenking Zone 4 binnen.

De Zones zijn gebieden die als een ring om Battery City heen liggen. Battery City is het middelpunt, de eerste ring daarbuiten is Zone 1, de tweede ring Zone 2, enzovoort. Hoe dichter je bij Battery City komt, hoe gevaarlijker het was. De meeste Killjoys hangen rond in Zones 3 tot en met 6, die ver genoeg weg zijn van Battery City om veel kans te hebben om gepakt te worden door Draculoids en dichtbij genoeg om zo af en toe de stad in te kunnen sluipen om te bevoorraden.

Eerder op de dag had Dr. Death Defying de exacte coördinaten aangegeven, en toen we op de plek arriveerden hadden er zich al tientallen Killjoys verzameld. Het was gewoon een stuk woestijn, waar een aantal Killjoys bezig waren met het opzetten van kleine kraampjes met spullen - geld was nutteloos geworden, dus werd er geruild - zoals pistolen en kogels, maar ook boeken, tekenspullen en zelfs fruit. Ook had iemand een radio en wat CD’s meegenomen, en speelde er muziek uit een tijd die al lang niet meer was.

Will kletste met een aantal oude vrienden, terwijl Wicked Fire en ik de kraampjes afgingen. Niet dat we iets hadden om te ruilen, maar we hadden niet echt iets beters te doen.

De nacht brachten we door in de pick-up. Het was niet heel comfortabel, maar aangezien we op matrassen lagen was het prettiger dan normaal. Een aantal Killjoys bleven op om de wacht te houden. Slapen kon ik niet. Ik dacht steeds ergens uit te verte het gezoem van motors te horen, het geschiet van pistolen. Er was niets, dat wist ik wel, maar toch bleven de geluiden rondspoken. De zon begon al op te komen toen mijn ogen eindelijk dichtvielen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen