Foto bij H45

:P

Ik geef de dagen van de week gewoon onze namen.


Bladzijde 1. Lilith. Eerste week.

De eerste week verliep soepel, na mijn eerste dag besloot ik de andere te negeren, behalve mijn vrienden, natuurlijk. De tweede dag was weer even moeilijk, maar omdat mijn draak nog niet uitgekomen was mocht ik de 3e en 4e dag binnen zitten. De 5e dag wel weer les. Het weekend bracht ik vooral door met Nicos en War en de andere, ik heb mijn vrienden nodig.
Ook heb ik nog één keer met Aryen gesproken en twee keer een glimp van Metsa opgevangen, zijn kamer staat op de zelfde verdieping als de mijne, zijn nummer is 36. Het gesprek met Aryen ging niet zo soepel als de rest van mijn week, stijfjes met onze ogen op onze tafels gericht spraken we elkaar aan. Hij stelde een vraag over onze weektaak-oude taal, wat trouwens zo'n makkelijk vak is.


Ik klap het boekje dicht. Ik heb besloten een soort "dagboekje" bij te houden, wat ik trouwens echt niet elke dag bij zal vullen, maar gewoon om een beetje overzicht te hebben. Ik leg het boekje onder mijn matras.
Dan sta ik kreunend op het is weer de tweede dag van de week, dinsdag.
Mijn huiswerk is netjes gemaakt, ook voor wiskunde. Het lijkt wel alsof ik toen ik mijn magie terug kreeg meteen ook beter werd in wiskunde...
Ik schud mijn hoofd en loop naar de douche, ik neem mijn ei mee.
Gisteren toen ik met Nina over mijn ei sprak zij ze dat mijn ei waarschijnlijk snel uit zal komen. De week en de paar dagen is voorbij. Ik leg het ei in een opgevouwen handoek, daar ligt hij veilig. Snel was ik me. Even de douche aan, dan weer uit en even afdrogen.
Ik sta nu voor een moeilijke keuse, wat zal ik aan trekken?
Ik kies een kledingstuk met korte moutjes maar met een soort klein capeje eroverheen. Daar onder trek ik een slanke legging aan. Tevrede bekijk ik mezelf in de spiegel. Mell zal trots op me zijn... Mell. Mell is de enigste waar ik na die ruzie nooit meer contact mee heb gehad.
Ik bijt op mijn lip, misschien moet ik doen wat Eragon zei en sorry tegen haar zeggen.
'Nee,' fluister ik. Zij begon. Al weet ik niet meer waarmee.
Dan til ik mijn ei weer op, maak de keuse om hem toch hier te laten en dan ren ik weg naar de eetzaal.
Mijn aantal gaat naar "drie" als ik langs deur 36 ren, nu heb ik drie keer een glimp van Metsa opgevangen. Zijn zwarte haar en donkere ogen gluren langs de deur opening. Ik kijk hem even aan, maar dan sta ik al bij de trap en ga ik naar beneden.

'Lilith!' Trisa begroet me door een hand omhoog te heffen. Ik hef er ook eentje op.
'War heeft vandaag iets met haar draak, niets ergs maar gewoon een soort Examen..' Trisa stort zich weer op haar eten en ik kijk naar wie er allemaal al op onze plek zit.
Nicos, check. Trisa, Nina, Xioner en de urgals zijn er nog niet. Ik ga een gesprek aan met Xioner. Net als Mulk praat Xioner niet al te veel.
'Hallo,' zeg ik.
'Hoi,' zegt hij. En het gesprek is afgelopen.
Ik neem een broodje en begin te eten.

Reageer (1)

  • dineniel

    wauw wat een gesprekxD

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen