Hè Hè, ik mag weer.

Door Peregrin

Jewel Emerald

''Wordt wakker, slaapkop.'' Belle stond chagrijnig voor me. Ze was in een pesthumeur. Ik was direct naar bed gegaan en ik had het oplezen van de cijfers gemist.
''Wat heb ik gehaald dan?'' vroeg ik aan Belle terwijl ik me in mijn kleren wurmde.
''Een tien.'' Ik bleef heel eventjes stilstaan.
''Een TIEN?'' zei ik verbaasd. Belle knikte.
''En Kyle, die bondgenoot van jou, had hetzelfde.'' Ik dacht even na en herinnerde mezelf eraan dat ik Jason om de tuin aan het leiden was.
''Was.'' loog ik ''Hij denkt dat ik nog aan zijn kant sta, maar ik hoor nu bij Jason.'' Belle keek me verwonderd aan.
''Ik heb met Pijl en Boog geschoten gisteravond. Alleen Jason weet dat ik daar heel goed in ben. Wat had hij eigenlijk?''
''Een zes.'' zei Belle, iets pissiger ''Hij had beter zijn best moeten doen.''

Het was de dag van de interviews, dus ik mocht helemaal niet trainen vandaag. Ik bleef tegen Jason liegen en liet hem geloven dat ik aan zijn kant stond. Maar ik zorgde er wel voor dat hij me erop vertrouwde dat ik tegen Chubby loog dat ik hem bij hem hoorde. Maar alles was precies omgekeerd. Belle bereidde me voor op een paar vragen die ik bijna zeker wel kon verwachten. Baltimore was druk in de weer met mijn jurk, want hij wilde dat ik vandaag een goede indruk zou maken. Ik kon me alleen niet druk maken over de interviews. Morgen zouden we al in de arena staan. En maar een iemand zou terugkeren. En dat was ik zeker weten niet. Bijna iedereen in mijn bondgenootschap was sterker dan ik, met misschien een uitzondering op William. En de rest dan? Ik kon onmogelijk de sterkste zijn. En raar genoeg besloot ik iets die dag. Ik zou Chubby naar de overwinning helpen. Ik had besloten alleen hem volledig te vertrouwen. En als ik het mis had, dan zou ik binnen de kortste keren dood zijn en ik zou het nauwelijks gemerkt hebben.

Tegen de eind van de middag hees Baltimore me in mijn jurk voor de interviews. Ik zag het pauwenveermotief er weer in naar voren komen.
''Nu past het helemaal bij je haar.'' zei Baltimore tevreden ''En onthoud, kom aardig maar ook sterk over. Ze verwachten wat van je.'' Ik slikte nerveus. Dit interview kon me steun van de sponsors opleveren. Ik mocht dit niet verknallen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen