Foto bij Verkenner

Beerster lag in zijn leidershol. het was al drie uur na zonsondergang.
11 uur om precies te zijn. alle krijgskatten sliepen. Beerster keek hoe de Zilverpels waakte over het SChaduwclanterritorium.
Hij stond op en rekte zich uit. hij kwam uit zijn leidershol en keek daar richting vierboom. als hij genoeg sterke krijgers had zou hij zijn eerste aanslag plegen op de rivierclan. Beerster dacht aan de goede ouwe tijd als Beertand. toen moest hij naar het rivierclanterritorium gaan om daar op verkenning te liggen. Beerster legde zich terug in zijn hol. maar hij kon de slaap niet vatten. de krijgers wel. of toch niet?
was er een andere krijger uit het kamp?

een bruingrijze kater liep over de modderige grond van het WindClan territorium richting vierboom. het regende hard. hij sprong op een rots en keek naar de zilverpels. " ik moet er komen, ik mag niet te laat zijn" hoe hard hij ook rende, snel zou hij er niet komen. "straks worden grauwhart en Beertand wakker", "ik moet harder lopen"
maar na middernacht, in een wodderige vallei kan een normale volwassen kat niet snel lopen. en als hij aan vierboom aankwam zou hij zeker nog het donderpad over moeten. hij rende zo hard als hij kon maar zijn bruingrijze poten konden het niet houden. Het was te ver. maar deze krijger overwerkte zich door lang te bljven lopen. moe en uitgeput kwam hij aan vierboom aan. langs de eerste eik keek hij naar het donderpad en stapte wat verder. Hij kon niet meer lopen. en hij viel in diepe slaap.

toen hij weer wakker werd zag hij dat het al bijna zonhoog was.
"o,nee!, iedereen is al lang wakker"!!!!
hij haaste zich naar het donderpad en zonder kijken ging hij erop.
er kwam net een monster aan. de bruine kater het merkte bleef hij staan en bukte zich. hij stond in het midden van het donderpad.
hij beefde van angst. hij voelde hoe het monster zijn wielen hem net niet raken en hoe de vuile uitlaatgassen en het monster over zijn kastanjebruine rug zoefde. zijn rug was nu bijna heelemaal grijs. hij liep verder en zag daar Grauwhart: de commandant en de enige die wist wat Beerster van plan was. h, phytonoog!" mauwde Grauwhart.
je leerling Valkpoot vroeg zich af of er trianing was deze ochtend!
en lachte met zijn eigen grap. phytonoog keek hem woedend aan en liep het kamp in. daar stond Beerster.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen