Foto bij duistere vriendschap.

de Schaduwclankrijgers keerden strots huiswaarts met de triomfantelijke vlekpoot voorop. "je hebt gevochten als een krijger!!" hoorde hij iedereen zeggen. Beerster zei: je wordt ook een krijger vandaag.
iedereen was vrolijk en niemand trekte het zich aan dat ezelstaart is gestorven.

Zebrapoot had al het mos gehaald en gaf het aan de oudsten. nu was hij bezig met de teken uit hun vel te halen. hij vond het niet leuk dat hij voor de oudsten moest zorgen. ze zaagden en zaagden maar door over hun vlooien die jeuken. maar een van hen : doodneus had Zebrapoot beloofd om hem een verhaal te vertellen van vroeger, het gevecht tegen de windclan. dat vond Zebrapoot gaaf en begon sneller te werken. hij was klaar met de teken maar nu moest hij kattenkruis gaan halen. hij vond het al snel en gaf het aan oudoor. doodneus begon te vertellen: het was een zondagavond, ik was nog jong, mijn naam was doodstaart. ik moest mee naar de windclan. ze hadden de leerlingen ezelpoot en mammoetpoot gekatnapt. beertand, beerster dus was verliefd op mamoetpoot en hij ging ook mee. ook zwartklauw en onze leider bruinster, de vader van beerster gingen mee. de windclan was heel sterk maar beertand slaagde erin om mamoetpoot te bevrijden. zwartklauw kon ezelpoot bevrijden met hulp van mij. maar de windclankrijgers waren sterk. ze hadden bruinster zijn laatste leven vermoord en toen werd beerster leider.
zebrapoot vond het heel spannand maar nu ging hij wat prooi vangen voor doodneus als beloning. ondertussen had valkpoot al een mus en een veldmuis gevangen. halfclanoog zei dat ze een hele goede jager was. hij zelf had alleen maar een kwartel en Grauwhart had een vink, nog een vink en een watterrat. ze keerden terug naar huis. onderwg kwamen ze Zebrapoot tegen die ook al een muis had gevangen. valkpoot ging met een muis naar haar hol en legde het andere op de stapel. halfclanoog en Grauwhart legden ze allemaal op de stapel en Zebrapoot bracht het naar doodneus. toen kwamen de krijgers terug en vertelden hoe ezelstaart stierf en hoe vlekpoot vocht. en dat hij vispoot had gedood verzwegen ze niet. Zebrapoot sugde: ik dacht dat ik je vriend was. vlekpoot antwoorde. DAT DACHT IK OOK!!! beerster sprong op de groterots en zei: laat alle katten die oud genoeg zijn om hun prooi te vangen rond deze rots staan!! deze leerling, vlekpoot heeft moed en kracht getoond en ik groet hem bij zijn nieuwe naam van de sterrenclan: VLEKNAGEL!!!!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen