Foto bij • Eyes 006

26 Augustus 2012, Barcelona


‘Elena, we gaan eten!’ hoor ik de zachte stem van mijn nichtje Analeigh zeggen. Ik lig languit op bed een beetje te relaxen. ‘Ik kom eraan!’ ik gooi een voor een mijn benen uit bed en ga rechtop op de rand zitten en richting de spiegel loop. Ik check even of mijn haar nog een beetje normaal zit, en loop dan naar beneden. ‘Hawlo Eeleina!’ Roept mijn gehandicapte neefje, want ja, dat is hij, mijn neefje, enthousiast. ‘Hallo Adam’ groet ik hem terug, en ik ga naast zijn speciale stoel zitten. Toen we hier vanochtend aankwamen, stond er een heel ontvangstcomité wat bestond uit Oom Harold, mijn nicht Analeigh en mijn neefje Adam. Een klein ontvangstcomité dus, maar het gaf me een enorm welkom gevoel, en dat is heel fijn, als je ergens bent waar je niemand kent en alles onbekend is. Het is best raar, om ineens met je familie aan tafel te zitten, die je niet kent, die als vreemden voor je zijn. Eigenlijk vind ik het jammer, dat mijn vader zo weinig contact heeft met zijn broer, en dat mijn familie nu dus voor mij als vreemden aanvoelen. Het is ook vreemd dat ik er nu ineens een onwijs lieve tante, een gehandicapt maar verschrikkelijk lief neefje en een nichtje van 18 bij heb. En dan natuurlijk mijn oom nog, die voelt eigenlijk heel bekend aan, gewoon omdat hij super veel op mijn vader lijkt, het is net of ik hier met mijn vader ben nu. ‘Hab jij oowk hoenger?’ vraagt Adam aan mij, terwijl hij met zijn lepel op mijn arm begint te slaan. ‘Niet doen Adam!’ corrigeert Analeigh hem, ik schenk haar een dankbare blik. ‘Sowwry Eeleina.’ Verontschuldigt hij zich met een pruillipje. Ik schenk hem een lieve glimlach, en verplaats dan mijn aandacht naar tante Beth, die de kamer in komt lopen met een grote schaal met eten. ‘Time for the food!’ zegt ze met een spaans accent, wat me doet lachen. ‘We eten vandaag iets typisch spaans, paëlla, we handig om dat te kennen als je hier komt wonen hè meid!’ knipoogt ze naar me. ‘Ho ho, er is nog niets zeker, ik moet eerst nog aangenomen worden!’ protesteer ik. Ik moet toegeven dat ik er niet meer zo tegenop kijk als eerst, maar om nou te zeggen dat ik er zin in krijg.. Natuurlijk blijf ik liever in Londen, kan ik bij Caitlin langs gaan wanneer ik wil, kan ik hetzelfde doen met Dores en Sarah, dat kan gewoon allemaal niet als ik straks hier ga wonen, en dat is waar ik het meest tegenop kijk, die voetballers kunnen me nu ondertussen wel gestolen worden, daar laat ik me echt niet door aan de kant zetten ‘Lijkt me heerlijk, mevrouw.’ – ‘Ach, Elena toch, noem me nou maar gewoon Beth, of tante, of weet ik het wat, maar geen mevrouw.’ – ‘Eh, oké, tante.’ Met een grote glimlach zet ze de grote schaal op tafel, eet smakelijk! Ze gaat aan tafel zitten, en schept mijn bord flink vol. ‘Zo is het wel goed hoor.’ Zeg ik een beetje verlegen als ze maar door blijft scheppen. Ze zet het bord terug op tafel en begint zwijgend de rest van de borden vol te scheppen.

‘Ik vind het heel gezellig, maar ik was er vanochtend vroeg uit en morgen is een belangrijke dag, dus ik ga slapen denk ik.’ Excuseer ik me, tante Beth staat meteen op om me een knuffel te geven. ‘Slaap lekker hè meid, en niet zenuwachtig zijn voor morgen hoor, ik weet zeker dat je het kan!’ ik glimlach even naar haar. Ik ben echt niet zenuwachtig, misschien omdat niet zo heel belangrijk voor me is. Het zou een mooie kans zijn, zover ben ik ondertussen wel, een mooie kans, gewoon zakelijk met de voetballers omgaan, dan zullen ze vast wel meevallen. Ik loop naar boven, waar ik mijn pyjama aantrek, en in bed stap. Voordat ik ga slapen sms ik Sarah en Dores nog even,
Meiden! Ik zit in Barcelona, geen dingen vragen, ik leg het uit als ik weer thuis in Londen ben! Ben er dus niet op mijn verjaardag sorry!


Ik heb tante Beth expres niet verteld dat ik jarig ben vandaag, ik hoef al die aandacht niet zo nodig. En het voelt niet goed om zomaar ineens verjaardag bij familie te gaan vieren die je eigenlijk helemaal niet kent, nog niet.

I lost an abo! :'( Ik weet even niet wie het is, en ik weet ook niet waarom... This hurts.. But I still love you ! Zaterdag weer een stukje, tenzij er een abobom/kudobom/reactiebom komt, dan ga ik nog veel meer stukjes activeren... Do what you want and do what you like! Big love xx

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen