Foto bij het gestreepte slachtoffer

Het was een bijzondere nacht. de hemel was donkerblauw en de sterren heel helder. een ster glisterde meer dan ooit een ster kon glinsteren.
Er lagen nog maar twee leerlingen in het hol. Het was de eerste keer dat Vleknagel niet daar sliep maar de wacht hield. Hij keek omhoog naar de donkerblauwe hemel. zou die heldere ster van Vispoot zijn? vroeg hij zich af. begon hij spijt te krijgen? toen keek hij richting krijgershol. daar zag hij Grauwhart en Mammoetvacht slapen. nee, geen spijt. zei hij in zichzelf. hij vond het best wel eng om in het midden van de nacht te waken.... zeker als hij de enige wakkere was.
de enige? hij had het mis.Valkpoot lag uitgestrekt in het leerlingenhol. ze keek naar die heldere ster in de donkerblauwe hemel.
ze dacht aan haar vader, Grijshart. " o, vader, ik mis je zo..." fluisterde ze tegen zichzelf. toen keek ze naar haar broeder Zebrapoot en ze legde zich neer om te kunnen slapen.
Zebrapoot was in diepe slaap. hij droomde. maar niet zomaar dromen.
hij droomde samen met de sterrenclan. hij stond op vierboom. met allemaal grijze wolken rond de vier eeuwenoude eiken. recht voor hem stond een kater. de oudere Zebrapoot maar dan met een serieuzere blik.
"o, vader, ben jij dat?" vroeg Zebrapoot. "ja, mijn jongen." antwoorde de grote grijsgestreepte kater. Zebrapoot liep naar zijn vader toe.
Grijshart keek naar boven. daar was geen donkerblauwe hemel. alleen grijze, donkere wolken. Zebrapoot vroeg: "Grijshart, waar zijn we?"
Grijshart mauwde: op vierboom, Zebrapoot, in de sterrenclan.
eigenlijk wist hij dat hij op vierboom was maar het zag er zo anders uit. "ik moet je waarschuwen" begon Grijshart.

Zebrapoot keek op. Moet je mij waarschuwen? waarvoor? alles is toch normaal? (behalve dat vleknagel niet bij ons slaapt.)zei hij traurig tegen zichzelf. " het heeft ook met vleknagel te maken."
"wat??? "Beerster heeft vleknagels ziel beschadigd. Hij zal net zo slecht als Beerster zelf worden. " Is beerster zo slecht?
ja, zei Grijshart.Beerster is heel slecht. weet je wat hij met phytonoog heeft gedaan? hij heeft zichzelf niet meer terug gevonden en hij moest zich bij de oudsten voegen. en hij zal jou even slecht als vleknagel binnenkort maken. Zebrapoot was verward. Wat ging er met hem gebeuren? Hij vroeg plots? vader, hoe ben jij gestorven?
Grijshart antwoorde niet. hij zei alleen: dat weet doodneus, het was mijn beste vriend. Grijshart was samen met zijn leider Bruinster gesneuveld in een strijd tegen de windclan. dat heeft niemand de twee leerlingen verteld. Grijshart ging verder: Beerster en Grauwhart willen je ziel beschadigen en je zo meedogenloos maken dat je het niet erg zal vinden om Zwartklauw, oudoor, doodneus en je zusje Valkpoot te doden op een dag. Zebrapoot schrok. hij knikte. ik zal alert oppassen, vader.
zijn vader haalde een glimlach tevoorschijn. toen vroeg Zebrapoot: is Grauwhart mijn oom? maar zijn vader antwoorde niet. Zebrapoot keegon hek hoe hij oplosde in de Grauwe wolken en verdween. ZEBRAPOOT!!!!!!
de jonge leerling werd wakker. Valkpoot en Grauwhart stonden rond hem. wakker worden slaapkop! zei Valkpoot geamuseerd. het is een leerlingenceremonie van de kittens: wolfkit, hondkit en sluwkit!!
Zebrakit stond op. hij liep naar zijn mentor Grauwhart en ging rond de groterots staan. vleknagel stond ernaast en erop stonden de drie fiere kittens en Beerster in het midden. de mentor van Sluwkit... begon Beerster... zal ikzelf worden. Zebrapoot dacht: o,nee... die zal het zelfde als Vleknagel voor hebben. de mentor van Wolfkit wordt Zwartklauw en de mentor van Hondkit wordt eenklauw!
eenklauw was een zwarte krijger met rode ogen en èèn supergrote klauw.
"dan groet ik jullie bij jullie nieuwe namen: hondpoot, wolfpoot en Sluwpoot!!!!!!!!
iedereen riep blij hun namen. daarna gingen Valkpoot en £Zebrapoot met de drie nieuwe leerlingen naar hun hol. vlug vertelde Zebrapoot over wat hij gezien had in zijn droom aan Valkpoot. toen liet Beerster Grauwhart en Zebrapoot bij zich komen........

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen