Foto bij vergadering.

Valkpoot liep het hol uit. samen met sluwpoot.
Haar nieuwe mentor was Mammoetvacht geworden... kom, sluwki- uim poot, zei valkpoot tegen sluwpoot. Beerster heeft gevraagd aan mammoetvacht om je training even over te nemen. dus de twee katinnetjes liepen naar de jaagstapel. daar stond mammoetvacht. Gaan we jagen? vroeg Valkpoot. "nee, we gaan naar de trainingsplaats om de eerste vechttechnieken van Sluwkit te bekijken. zei ze vrolijk.
Sluwpoot! verbeterde sluwpoot haar.
onderweg bleek mammoetvacht alleen maar aandacht te hebben voor Sluwpoot. ook bij de trainingsplaats aangekomen keek ze alleen naar sluwpoot die Valkpoot op lastige manniertjes aanviel. maar Valkpoot kon haar wel aan omdat zij al langer leerling was. plots hoorde ze geritsel in het hoog gras en donderclangeur. zebleven zij aan zij staan en keken aandachtig naar de struiken.............................

Grauwhart bracht Zebrapoot naar het leidershol. hij ze zeiden allebei niets. toen ze aankwamen bij Beerster Zei hun leider: Zebrapoot, je mentor moet je iets vertellen... Grauwhart keek hem aan. "ik ben je oom" zei hij. waauw! je oom als commandant, dat was een hele eer.
Grauwhart, waauw! kon Zebrapoot er alleen uitbrengen. Zeg gerust Nonkel. okè, nonkel. Beerster begon te praten. Je vader Grijshart is vermoord door een windclankrijger. door Stekelstorm. stekelstorm was een sterke windclankrijger; als hun commandant Egelklauw zou sterven, dan zou Stekelstorm zeker zijn plaats in nemen.
Zebrapoot begon te mompelen: die duivelse Stekelstorm, ik vermoordt hem!!! maar dat meent hij natuurlijk niet. Dat moet je inderdaad doen. zeiden Beerster en Grauwhart in koor. Zebrapoot verschoot. Grauwhart, zijn oom was een wreed man. veel anders dan Grijshart. alleen zijn ze even serieus. Zebrapoot zei: dat kan ik niet. Grijshart zei: dat kan je wel, je bent zo sterk als je vader in zijn beste tijd.
zebrapoot antwoorde, maar nee, ik kan geen dode op mijn geweten krijgen. Beerster zei: dat kon Vleknagel wel. of wil je dat je geen vrienden meer met hem kan zijn? Zebrapoot wou wraak voor de dood van zijn vader en hij wou ook terug bevriend worden met Vleknagel. maar hij wou niet zo wreed worden als Grauwhart. Okè, begon Zebrapoot , maar niet boos zijn als ok niet kan doden he?
je moet het maar proberen, je mag mee op de volgende grote vergadering. die neemt vanavond plaats.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen