Foto bij Damon/Elena Wallpaper ****

Je zult nodig hebben:

Paint Shop Pro 9 Trial
Dit textuur
Deze & deze afbeeldingen
Dit (& eventueel dit) font

Succes! (cat)

1. Begin met het openen van deze textuur. Ga naar Image/Resize (Shift+S) met deze instellingen...



2. Open nu deze afbeelding van Elena. Ga naar Edit/Copy (Ctrl+C) en klik op de afbeelding van de textuur. Ga dan naar Edit/Paste/Paste as New Layer (Ctrl+L)

*Optioneel*: Klik op "Raster 1" in de Layer Palette ga naar Layers/Proporties[/b]. Verander de naam (Name) in "Elena Raw". Door alle lagen namen te geven, is het later makkelijker om snel een aanpassing te maken aan vorige lagen. En het is zo ook makkelijker te begrijpen over welke laag ik het steeds heb :)

Ga naar Image/Mirror (Ctrl+M). De afbeelding van Elena is nu gespiegeld. Verschuif met de Move tool (M) de laag naar rechts:



Aan de linker kant van de afbeelding schijnt het licht in haar haar. Dit moet weggewerkt worden. Ga naar Layers/New Raster Layer en noem het "Black". Selecteer je Paint Brush (B) met de volgende instellingen...



Schilder over de reflectie van het licht aan de linker kant en ook over een gedeelte van de hand die haar keel vastgrijpt. Ga daarna ook over de lucht, zodat alles aan de linker kant zwart is. Ga dan naar Adjust/Blur/Gaussain Blur. Stel de Radius op ongeveer 20 en druk op OK.

Klik op "Elena Raw". Ga naar Layers/New Layer Group en noem het "Raw". In de Layer Palette, verschuif "Black" zodat het onder "Raw" komt, maar nog steeds boven "Elena Raw" Klik op "Raw".

3. Ga naar weer naar Layers/New Layer Group en noem deze "Elena". Klik weer op Raw en ga naar Layers/Duplicate. Daarna Layers/Merge/Merge Group. Klik op de laag "Copy of Raw" die nu in de Layer Palette ontstaan is, ga Layers/Proporties[/b] en noem deze "Elena Noise".

Ga naar Adjust/Add/Remove Noise/Edge Preserving Smooth. Vul bij Amount of smoothing 15 in en druk op OK.
Gebruik de Eraser tool (X) met Size: 43 en Hardness: 0 en klik op de irissen.

Ga naar Layers/Duplicate en noem het "Elena blur". Adjust/Brightness and Contrast/Brightness/Contrast (Shift+B) en doe de Brightness: 35 en de Contrast: 20. Adjust/Blur/Gaussain Blur en Radius: 4.

Gebruik weer de Eraser tool (X) en verander de Size: 31, Step 1 en Opacity: 20%. Wis hiermee de ogen, wenkbrouwen en lippen uit. Zo zou het er nu ongeveer uit moeten zien:



4. Klik op "Elena" in de Layer Palette. Ga naar Layers/New Mask Layer/From Image met de volgende instellingen...



Ga naar Layers/Proporties en verander de Blend Mode in Soft Light. Layers/Duplicate en ga weer naar Layers/Proporties. Verander deze keer de Blend Mode naar Overlay en de Opacity in 54%.
En we zijn klaar met Elena! (hoera)



5. Open deze afbeelding. Herhaal stap 2 en ga naar Ga naar Edit/Copy (Ctrl+C) en klik de bovenste laag (als het goed is is dat "Copy of Group - Elena" ) Ga dan naar Edit/Paste/Paste as New Layer (Ctrl+L). Klik op "Raster 1" in de Layer Palette ga naar Layers/Proporties[/b]. Verander de naam (Name) in "Damon Raw".

Ga naar Image/Resize (Shift+S) en verander de instellingen naar dit:



Gebruik de Raster Deform Tool (D) om de afbeelding te roteren en naar links te verplaatsen. Als je klaar bent zou het er nu zo uit moeten zien:



Ga naar Layers/New Raster Layer en noem het "Black". Selecteer je Paint Brush (B) met dezelfde instellingen als bij Elena.

Schilder over alles wat aan de rechter kant nog zichtbaar is aan Elena en ook over de rode gloed rechts van Damon. Er is misschien ook nog een hoekje linksboven zichtbaar. Werk die ook weg. Ga dan naar Adjust/Blur/Gaussain Blur. Stel de Radius op ongeveer 20 en druk op OK.

Klik op "Damon Raw". Ga naar Layers/New Layer Group en noem het "Raw". In de Layer Palette, verschuif "Black" zodat het onder "Raw" komt, maar nog steeds boven "Damon Raw" Klik op "Raw".

6. Ga naar weer naar Layers/New Layer Group en noem deze "Damon". Klik weer op Raw en ga naar Layers/Duplicate. Daarna Layers/Merge/Merge Group. Klik op de laag "Copy of Raw", Layers/Proporties[/b] en noem deze "Damon Noise".

Ga naar Adjust/Add/Remove Noise/Edge Preserving Smooth. Vul bij Amount of smoothing 20 in en druk op OK.

Ga naar Layers/Duplicate en noem het "Damon blur". Adjust/Brightness and Contrast/Curves met de volgende instellingen:



Ga naar Adjust/Blur/Gaussain Blur[/b] en Radius: 4,5.

Gebruik weer de Eraser tool (X) met dezelfde instellingen. Wis hiermee de ogen, wenkbrouwen, lippen, haar en de rand van zijn gezicht uit. Zo zou het er nu ongeveer uit moeten zien:



Ga naar Layers/New Adjustment Layer/Hue/Saturation/Lightness met de volgende instellingen...



Voordat je op OK drukt, ga naar General en verander de Opacity naar 50%.

7. Klik op "Damon" in de Layer Palette. Ga naar Layers/New Mask Layer/From Image met dezelfde instellingen als eerst.

Het zal je opvallen dat Damon niet goed zichtbaar is en dat Damon op sommige plekken erg onduidelijk is geworden. Om dit aan te passen gebruik je weer de Erase Tool (X). Om het jezelf makkelijker te maken, kun je de Mask Overlay Toggle gebruiken. Die zit aan de rechterkant van de Layer Palette. Als je klaar bent, zou het er zo uit moeten zien:



Zet de Mask Overlay Toggle uit en ook Damon is klaar! _O_

8. Voor de tekst: Gebruik de Text Tool (T) met de volgende instellingen:



(Als je de font niet hebt, kun je een andere gebruiken of het hier downloaden)

Klik op je voorgrondkleur in de Materials Palette met deze instellingen...



Doe hetzelfde met je achtergrondkleur

Typ in "Doesn't it always come down to the love of a woman" of je favoriete Delena-quote. Sleep de tekst naar waar je het hebben wil.

Ga naar Layers/Proporties[/b] en verander de Blend Mode naar Soft Light. Layers/New Layer Group en laat de Blend Mode op normaal staan.

*Optioneel 1*: Als je er een watermerk op wil zetten zoals ik heb, gebruik dan het lettertype Ghostwriter, Size: 28, Bold met als voor- en achtergrondkleur Wit (#ffffff). Sleep de tekst naar rechtsboven en verander de Blend Mode in Soft Light.

*Optioneel 2*: Voor deze afbeelding waren heel veel lagen nodig. Sommigen zie je nu niet meer en kunnen verwijderd worden (aangegeven in het zwart):



En dan ben je klaar!! (yeah)


Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen