Een extra lang deeltje, omdat ik zei dat ik m'n best ging doen. En omdat dit stuk nogal moeilijk in twee te verdelen was en omdat het vreselijk gemeen van me zou zijn om jullie nog langer op woorden van Bill te laten wachten.
<3

Na een tijdje de verkeersborden in de gaten gehouden te hebben kwam ik tot de vaststelling dat we niet naar huis gingen. Hij was voorbij de afslag gereden die het mogelijk zou maken om opnieuw in Berlijn te belanden. Ik wist niet wat ik wou. Mijn lichaam wilde naar huis, zich laten neerploffen op bed en er niet meer uitkomen. Hoe ik de pers te woord zou gaan staan was nog een groot vraagteken. Mijn toestand was niet geschikt voor dat soort dingen. Ik had mijn masker net weggegooid, ik kon de tranen niet doen stoppen en het gelukkige verliefde stel gaan spelen. Aan de andere kant dacht ik dat ik blij mocht zijn dat Bill doorreed. Dat wilde zeggen dat hij er nog steeds mee wou doorgaan en dat hij onze relatie nog niet opgaf. Ik maakte mezelf misschien wat wijs. Het kon evengoed het geval zijn dat hij zijn verplichtingen wou nakomen. Ik wist dat hij punctueel was, maar dacht hij nu echt dat we op deze manier nog een geloofwaardig toneeltje zouden kunnen opvoeren?

Ik herkende het gebouw niet waarvoor we stopten. Het was groot en ik zag dat enkele mensen ons al stonden op te wachten. Bill was via de achterkant binnengereden voor de zekerheid. Het was niet dat er vandaag veel mensen aanwezig zouden zijn, alleen een paar journalisten en cameramannen, meer niet. Ik vermoedde dat Bill zo weinig mogelijk mensen ingelicht had, zo waren de kansen zo klein mogelijk dat een of andere tip de fans of mij zou gaan bereiken. Ik vroeg me af of de journalisten eigenlijk enig idee hadden van wat ze zo dadelijk zouden gaan horen. Bill legde de motor stil, trok de sleutel uit het contact en liet zijn hoofd vervolgens achterover tegen de hoofdsteun vallen. Het sluiten van zijn ogen ging gepaard met een diepe zucht. Mijn tranen waren inmiddels al opgedroogd en ik was blij dat ik bewust geen make-up opgedaan had. Bill maakte zijn lippen nat. Hij wikte zijn woorden af. Hij zou eindelijk iets gaan zeggen. Ik probeerde hem met zo weinig mogelijk hoop aan te kijken.
“Ik weet niet precies hoelang je al doet alsof, maar een klein uurtje extra is vast wel niet teveel gevraagd?” Zijn hazelnootkleurige ogen priemden recht in die van mij en ik kon maar niet vatten hoe hij zichzelf bij elkaar kon houden. Zijn kille blik verscheurde me en deed me indien mogelijk nog meer walgen van mezelf. “Ik ben geen robot, Bill.” Mijn stem was op het randje van breken, wat hem niet onopgemerkt bleef. “Alsjeblieft, Chaya. Geen pijnlijke blikken, geen hints, geen dubbelzinnigheden. Ik vraag je om te doen alsof dit niet gebeurd is. Ik wil de diamanten in je ogen zien blinken.” Dit was de eerste keer dat ik hem zo hard meegemaakt had. Mijn mond opende zich, maar hij was nog niet klaar. “Dat is wat pers verwacht, liefje.” Hij maakte een betrapt gezicht nadat hij dat laatste woord uitgesproken had, maar streek zijn gezichtsplooien razendsnel weer glad. “We zijn te ver gekomen om terug te krabbelen en als ik je nog een raad mag geven, let op met wat je antwoordt. Zo’n mensen kunnen alles later tegen je gaan uitspelen.” De afstand tussen mij en Bill leek met ieder woord groter te worden. Het drong tot me door dat ik dit al eeuwen geleden had moeten doen en dat dit het meest slechte moment was geweest. Ik had Bill bij wijze van spreken in het nauw gedreven en ik wist dat hij de afspraak niet kon afzeggen, maar dit zou alles van ons gaan vergen. “Het spijt me”, mompelde ik. “Nog even en dan kunnen we breken.” Hij keek met opzet de andere kant uit terwijl de woorden zijn mond verlieten. Zwijgend volgde ik hem en de mensen die ons verwelkomden. Ze leidden ons naar een visagiste die ons zou opmaken om er zo piekfijn uit te zien op het beeldscherm. Ze zou haar handen vol hebben met mijn nog halfrode ogen.

Reageer (8)

  • LoverTHLover

    snel verder!!!
    xx

    1 decennium geleden
  • ZeroGravity

    OhmyGod, I love this. Iedereen zegt dat Bill grof en harteloos is... MAAR IS HET NIET FUCKING OBVIOUS DAT JE JUIST OP DEZE MANIER HET BESTE LAAT ZIEN HOE HIJ ZICH WERKELIJK VOELT? Ghaaaa, I just love that about your writing. Hij doet zo hard alsof, zo hard en onkwetsbaar en ik weet niet -je ziet gewoon daardoor nog meer hoe hij zich van binnen moet voelen, omdat dat zo in contrast met elkaar staat. Terwijl hij zich groot probeert te houden, móét hij wel... breken van binnen. En. ik vind dat gewoon zo ontzettend geweldig gedaan. Omdat je je Bill zo sterk hebt neergezet, heb je ervoor gezorgd dat [ik in ieder geval] mensen door zijn harde laag heen kunnen prikken, en dat het eigenlijk alleen maar vast een manier van verwerken lijkt te zijn.
    Al ben ik benieuwd wat er na dat tv-ding gaat gebeuren, honestly... en, ik kan niet denken, man. Sorry.
    Ik vind het ook ontzettend mooi dat je ons in Bills en haar wereld trekt door die laatste zinnen als in, die rode ogen, plus visagiste en just. dunno. het is zo realistisch dat ze door moeten [en metaforisch, honestly] en juist daarom maakt het dit verhaal zo sterk.
    I really love it.<3

    1 decennium geleden
  • Inviolable

    Zo Bill heeft wel lef zeg. Pff, wat harteloos.
    Dit vind ik wel heel zielig voor Chaya, dat ie zo doet ): .
    Ben toch benieuwd of ze gaan breken, want als Bill zo doet.. Maar misschien heeft ie even nodig om het te verwerken en blijven ze toch bij elkaar.

    Ga je snel verder <3?
    xx

    1 decennium geleden
  • FallingFaith

    ah.... harteloze bill...... snel verder!

    1 decennium geleden
  • BlackLeather

    Wat ben ik blij dat Bill eindelijk zijn mond open trekt. Het is goed dat hij zijn woede laat zien en dat, dat even heel hard is, ja dat moet maar even. Ik ben bang dat Tom ook zijn borst nat mag maken als Bill thuis komt, want daar gaan denk ik ook harde woorden bij vallen.
    Wat ik dan iets te hard vind van Bill is dat hij met haar wil breken. Ja, Chaya heeft te lang gewacht. Ja, ze had een ander moment moeten kiezen en nee, Tom had hier niet eerder vanaf moeten weten maar waarom breken? Is het een loze bedreiging of meent hij dit serieus?

    Ik wist dat er woede zou komen vanuit zijn kant, maar ik had gedacht dat liefde alles zou overwinnen! Bill kennende zal hij alles doen om haar te helpen. Ach ik denk dat het gewoon de kwaadheid is dat nu spreekt en dat hij daar wel op terug zal komen. (hoop ik.)

    Ik ben heel benieuwd wat er nu verder gaat gebeuren. Hoe gaan zowel Bill als Chaya reageren tegen de pers? Wat gaat Bill verder doen? Ik wacht met spanning op het volgende deeltje!!

    <3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen