Foto bij Chapter 13

Daviënne Aphrael Price

Ik haastte me richting the Shrieking Shack. Nadat ik en Theodore ons gezamelijke pakketje hadden opgepikt dat we dus heel erg hard nodig hadden waren we even opgesplitst zodat we allebei een cadeau voor de ander konden kopen. Ik sloeg een afgezakte kant van mijn Slytherinsjaal weer goed over mijn schouder. Theodore stond al te wachten. We gaven elkaar snel een vriendschapplijke knuffel. 'Kom op, laten we naar Honeydukes gaan,' zei ik.
'Als we daarna een butterbeer in the Three Broomsticks gaan halen vindt ik het goed.'
'Natuurlijk,' zei ik. 'Maar laten we opschieten want ik begin het hier verdomde koud te krijgen.'
Theodore lachte en sloeg zijn arm om mijn schouder. Zo snel als we konden liepen we naar Honeydukes, en dat was snel want we stapten nooit opzij maar beukte rustig iedereen die ons inde weg liep omver waardoor ons niet zelden een paar scheldwoorden achterna gegooid werden. Eenmaal in Honeydukes veranderde Theodore in een nog kleiner kind als dat alleen kerstmis al deed. 'Thee'tje probeer alsjeblieft het gehuppel tot ht minimum te beperken,' smeekte ik nog maar het had maar weinig effect waardoor ik hoofdschuddend achter hem aanliep. Toen ik weer naast hem stond was hij tot overmaat van ramp ook nog eens aan het zingen. 'Kan je daar alsjeblieft mee stoppen?' vroeg ik. 'Ik begin me zo langzamerhand dood te schamen voor mijn beste vriend.'
'Eindelijk!' riep hij vrolijk uit terwijl hij een of andere vreemde bokkensprong maakte. Theodore had echt een dubbele persoonlijkheid, de ene dag was hij serieus en volwassen en de volgende dag werd ik opgescheept met dit exemplaar. Ach wat, hij mocht zijn zoals hij wou, mij interesseerde het net zoveel, hij was en bleef mijn beste vriend Thee'tje. Ik zuchtte. 'Zoek je snoep bij elkaar, dan gaan we naar the Three Broomsticks.'

Een kwartier later stapte the Three Broomsticks binnen. 'Zoek jij maar een tafeltje dan ga ik het drinken halen.'
Ik ging aan een tweepersoonstafeltje in de hoek zitten. Dit soort tafeltjes werden normaal gesproken bezet door stelletjes want het waren de fijnste tafeltjes als je met z'n tweeën was maar vandaag had ik dus het geluk om er een te kunnen bezetten. Even later kwam hij terug met twee butterbeer met gember. Ik nam een slok van het heerlijke drankje. 'Ik houd van Hogsmeade,' zei Theodore.
'Ik ook, op Hogsmeade.'
'En op onze vriendschap omdat we alles delen en nooit tegen elkaar liegen.'
Ik slikte een naar gevoel weg en tikte mijn glas tegen het zijne.

Hi lezertjes, ik heb een idee. Ik wil voortaan onder elk hoofdstuk een korte Q&A doen. Je kan vragen stellen aan mij of een van de personages en daar krijg je dan in het volgende hoofdstuk antwoord op. Vinden jullie het wat? Zo ja, dan kan je vanaf dit hoofdstuk vragen stellen.

Reageer (3)

  • MyDreamCloud

    THEE'TJE VIND JE DAVIËNNE LEUUUUUUUK????????

    1 decennium geleden
  • Mundane

    Vragen, vragen, vragen. Daar ben ik zo slecht in :')
    Ehmm, Theodore, waarom hou je zo van kerst? :3

    Superawesome geschreven (:

    1 decennium geleden
  • Involved

    Oee, ik weer wel een vraag maar hij is niet zo Orgineel :)
    Hoe kwam je op het idee om dit verhaal te schrijven ? (ik snap nooit waar al die mensen hun inspiratie vandaan halen)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen