Foto bij Chapter 14

Daviënne Aphrael Price

Er was een halve week voorbij gegaan sinds de zaterdag in Hogsmeade. Het zou nog een weekduren voor het kerstmis was. Mijn bezoekjes aan the Room Of Requiment waren kort en hadden vaak maar weinig inhoud. Het werd steeds moeilijker om niets tegen Theodore te zeggen. Nog anderhalve week en het was kerst. Theodore en ik hadden ons samen opgegeven om te blijven. We zaten naast elkaar aan een tafeltje in McGonagals transfigurations lokaal. 'In verband met het aankomende Yule Ball-'
'Yule ball?' vroeg Padma en ook ik was behoorlijk overdonderd.
Toen McGonagall instemmend knikte barste de klas uit in praten. Waarom was dit nog niet eerder verteld? 'Nou in verband mt het aankomende Yule ball dus,' begon ze opnieuw. 'Heb ik besloten om deze les inplaats van transfiguratie danslessen te geven, wil iedereen alsjeblieft opstaan?'
Iedereen kwam opgetogen overeind, nou ja, de meisjes, de jongens natuurlijk niet allemaal want die hielden niet zo van dansen. Met een simpele bezwering liet McGonagall de tafels en stoelen naar de zijkant van het lokaal vliegen waar ze zich in nette stapels opstapelden. 'Oké, nu de danspartners,' zei ze.
Ze begon paren met namen op te noemen en ik werd lichtelijk benauwd toen Neville, Dean, Draco, Blase, Parvati, Hannah, Felicity en ik nog over waren. 'Felicity en Neville, Blaise en Parvati, Hannah en Dean en Draco en Daviënne.'
Kut. Ik moest gaan dansen met Draco Malfoy, de grootste narcist op deze school en de enige jongen die ik echt totaal niet kon uitstaan. Aan zijn blik te zien was hij ook niet erg blij met deze indeling en verschillende personen uit ons house wierpen ons bezorgde blikken toe. Parvati wekte Blaise weer tot leven door op zijn voet te gaan stampen waardoor hij haar toesnauwde maar daar trok ze zich niets van aan en ze commandeerde hem om haar hand vast te pakken en zijn vrije hand om haar middel te leggen. Theodore, Heather en Felicity wierpen me meelijende blikken toe die met enige verbazing werden waargenomen door anderen in het lokaal. Ik pakte Draco's hand vast en legde de ander op zijn schouder terwijl hij zijn hand om mijn middel legde. Na een tijdje uitleg en voorbeeld van McGonnagall konden we eindelijk konden gaan dansen. Ik gaf het niet graag toe, maar dansen met Draco was niet verschrikkelijk. Hij was een goede danser, stampte niet op mijn tenen, leidde me zonder problemen en als hij mijn partner niet was geweest had ik dit een geweldige dans gevonden.

Elly4ever aan mij Squib :Hoe kwam je op het idee om dit verhaal te schrijven?
Ik zat een beetje te klooien met een foto en heb toen dus de cover ontworpen zonder het vermoeden dat ik hem ooit zou gebruiken en een half uur later zat ik op de WC en kwam Daviënne mijn hoofd binnen, niet gehuppeld want daar irriteert ze zich aan bij Theodore. Ik krijg vaak inspiratie als ik op de WC zit.

Yancy aan Theodore: Ehmm, Theodore, waarom hou je zo van kerst? :3
Iedereen houdt toch van kerst? Muziek, gezelligheid, cadeautjes, meiden die extra hun best doen om er mooit uit te zien en lekker eten! De perfecte combinatie!

missFranka aan Theodore: THEE'TJE VIND JE DAVIËNNE LEUUUUUUUK????????
Misschien een klein beetje. Ik weet het niet zo goed. Ze is mijn beste vriendin alleen de laatste tijd weet ik het niet meer zo goed. Het is heel verwarrend maar misschien heb ik toch wel een kleine crush op Davvie.

Reageer (2)

  • Mundane

    Op de WC haha :')
    Sorry, dat vind ik best wel lollig (:
    En kerst is inderdaad awesomeee (:

    1 decennium geleden
  • Kimology

    Oe oe oe, ik heb een vraag... Okeeeeee nee toch niet, er komt er vast wel een in me op, ooit
    Love the story!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen