1DxHorselover
POV Amy

We waren onderweg naar het concours. Laure had net haar rijbewijs gehaald, dus zij kon mooi auto rijden. De paarden hadden er ook zin in. Voor mijn lieve Angel is het de 5e keer dag hij meedoet met een wedstrijd. Dus we zitten nog in de laagste klasse het B. Ik moet als eerst. Vanavond moet Laure pas. Maar we blijven daar slapen omdat de volgende dag pas bekent wordt gemaakt wie er kampioen is geworden. Met Angel ben ik geselecteerd voor het springen B. Laure is met Jazz geselecteerd voor het dressuur M1. We gaan super ons best doen om te winnen. Maar als het niet lukt geeft het niet, we zijn al vreselijk trots op onze paardjes dat we mee mogen doen met ze! Inmiddels zijn we aangekomen. Ik ga me nu even melden en betalen. Over een uurtje moet ik. Ik had me aan gemeld en liep nu terug om Angel op te zadelen. Ik deed zijn nieuwe dekje op en zijn peesbeschermers om. Toen pakte ik het zadel, legde die voorzichtig op zijn rug en singelde hem aan. Daarna pakte ik zijn hoofdstel met een nieuwe frontriem met de tekst: Flying Angel. Op zijn dekje stond nog de naam van mijn oude paardje en zijn naam onder elkaar. Mijn oude paard heette Liam Payne, ja hij was naar die ene zanger van One Direction vernoemd. Ik en Laure waren daar super fan van! Hij is de vader van Angel. Hij is net voor dat Angel geboren zou worden overleden door een koliek aanval. Oke nu terug op Angel, hij is opgezadeld  en heb ik mezelf ook omgekleed. klaar om even warm te lopen. Ik had nog 3 kwartier om in te rijden dus deed ik het rustig aan. Aan het hek stonden 5 jongens. Toen ik langs kwam wees 1 van hun naar mij. Toen ik goed keek zag ik dat hij wat langer golvend haar had. Nouja het zal wel. Ik ga verder met rijden. Ik liet Angel draven. Nadat ik hem goed had laten los draven liet ik hem in galop over gaan. Er stond een hindernis in het midden van de bak, daar ging ik over heen. Er was nu een halfuur voorbij over een kwartiertje zou ik moeten gaan springen. Ik zocht Laure en zag haar naast die jongens staan. In stap reed ik naar hen toe. 
Ik: "Laure ik moet zo de bak in hè! Loop je nog ff mee naar de trailer? Of wil je nog een borstel pakken dan hoeven we niet eens naar de trailer."
Laure: " Ja is goed. Ik ga even die borstel pakken."
Ik: "okidoki tot zo"
Die jongen die naar mij wees: " Waarom staat mijn naam op jouw dekje?"
Ik: " Hè wat zei je?"
Ik bekeek ze eens goed. Nu zag ik het was hun zijn One direction!
Jongen(Liam dus): " Ik vroeg waarom mijn naam op jouw dekje stond. "
Ik: " Mijn oude paardje heette zo en dit dekje is van hem geweest. "
Liam: " Aha nou ik ben Liam! En dit zijn Niall Harry Louis en Zayn. "
Ik: " Weet ik. Oh en ik ben Amy en mijn paardje heet Flying Angel oftewel gewoon Angel." grijnsde ik
Liam: "haha, zoiets had ik al begrepen van je vriendin ja."
Laure kwam terug lopen. Ik stapte af en pakte de borstel aan. Ik poetste even zachtjes over Angels hals en buik. Mijn naam werd omgeroepen.
Ik: " Ik moet gaan, komen jullie kijken ofniet?"
Niall: " Wij komen zeker kijken naar zo'n knap meisje. E-en paardje als jullie!" stamelde hij er snel achter aan toen Louis hem aanstootte. Mijn wangen die kleurde langzaam rood. Snel stapte ik op en reed naar de ring. 
"tot zo!" riep ik snel
Ik groette naar de jury en wachtte tot het startsein klonk. Ik spoorde Angel aan, hij vloog meteen naar de hindernis. Die hij met gemak nam. Nu naar de 2e, die ging weer foutloos. Nu een scherpe bocht naar de volgende. We kwamen goed uit. Angel zette af en sprong met alle kracht. Ik werd bijna uit het zadel geworpen. Na het hele parcours foutloos te springen ging ik de ring weer uit. Tot nu toe was ik de enige die foutloos was. Bij de uitgang stonden Laure, Liam, Niall, Harry, Louis en Zayn al staan. 
Laure: "Je was geweldig! Je ging als een speer en nog was je foutloos!"
Ik: "Dat komt allemaal door deze geweldige jongen hier!"
Ik klopte Angel op zijn bezweette hals. 
Louis: "Hoe krijg jij je paard zo snel? Hij was nog sneller dan een racewagen!"
Ik: "Uumm veel oefenen? En hij heeft ook de snelheid van zijn Moeder en vader overgenomen. Zijn moeder was een racepaard en zijn vader was mijn vorige paard Liam en die is wereldkampioen springen geworden."
Zayn: "Maar toch vinden we het knap dat hij zo snel gaat!"
Je zag gewoon de verbazing in hun ogen.
Laure: "Oke, maar hij kan al super goed springen sinds hij kon lopen. Amy ging toen soms al met hem aan de hand springen want zijn moeder is bij zijn geboorte overleden. Ze was dag en nacht bij hem! Daarom heeft ze ook zo'n goede band met hem."
Ik: "Ja wat Laure zegt is helemaal waar. Angel is mijn beste vriend! Ik zou niet zonder hem kunnen."
Liam: "En als je op vakantie gaat dan?"
Ik: "Dan nemen we de paarden gewoon mee. Angels ouders zijn al bijna over de hele wereld geweest! Angel nog niet maar hij leeft nog maar 4 jaar."
Niall: "Dus je bent nog nooit zonder paard op vakantie geweest!?"
Ik: "nope nog nooit!"
Liam: "Wow dan moet je echt heel veel van je paard houden!"
Ik: "Doen ik ok!"
We liepen met zijn alle naar de trailer. Ik deed angel zijn zweetdeken op en liep nog wat met hem tot hij afgekoeld was. Ik zette hem in zijn stal die we gehuurd hadden en ging voor de deur zitten. Ik was te moe om overeind te komen. Vanavond zou ik gewoon in de stal slapen. Is veel leuker dan in een saaie hotelkamer! Ik hoorde voetstappen ik zag de jongen met Laure aankomen. Druk kletsend. Jazz stond met zijn oortjes naar voren en hoorde Laure's stem en hinnikte. Laure kwam naar hem toe gelopen en gaf hem een knuffel. Harry keek over de boxdeur heen. "Dat is een mooi paardje!" zei hij
"Dankje" zei Laure terug met een big smile. 
Liam kwam naast me zitten. 
"ben je moe?" zei hij
"Ja best wel" zei ik slaperig
"Ga dan maar even slapen ik let wel op je paardje" zei hij
Ik:"oke dankje" 
Ik legde mijn hoofd op zijn schouder. Ik voelde nog net hoe hij een arm om me heen sloeg en me een kus op mijn kruin gaf.

Reageer (1)

  • LaureWithAnE

    Awh schat je schrijft geweldig!! Xxx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen