Foto bij anime wedstrijd opdracht 1

De eerste opdracht:
Schrijf een recensie over je favoriete anime. De keuze is vrij, maar laat wel even een berichtje achter met welke je wilt gebruiken. Het is bij deze opdracht vooral belangrijk om lezers nieuwsgierig te maken naar jouw favoriete manga/anime. Maar een recensie bevat zowel negatieve als positieve punten, dus vergeet dat niet. Ook moet je een korte omschrijving van de anime geven, zodat men weet waar het over gaat.
Woorden: min. 500
Inleverdatum: maandag 27 augustus, 23.59
Inleveren: Via een PB naar mij, Parachutes.
Tip: Maak gebruik van de indeling inleiding-middenstuk-slot

‘Make pasta, not war!’

Ooit wel eens moeite gehad met geschiedenis? Stel je je dan alle landen voor als personen. Een dertigtal jonge mannen en vrouwen, ieder in het karakter van hun land. Je zult de wereld in één klap een stuk beter begrijpen.

Hetalia gaat over Italië, die ooit zo’n groot en machtig rijk was, en nu, een jankbal die van pasta houdt.
Hetalia gaat over Duitsland, die op onverklaarbare wijze Italië’s vriend wordt en zo de Tweede Wereld Oorlog begint.
Hetalia gaat over Japan, de mysterieuze van de drie, die samen werkt met Duitsland en Italië.
Hetalia gaat over America, die te veel van zichzelf denkt en overal zichzelf als held plaatst.
Hetalia gaat over Engeland, de knorrepot en die altijd ruzie zoekt met Frankrijk.
Hetalia gaat over Rusland, hét land waar iedereen zo bang voor is.
Hetalia gaat over Frankrijk, de romantische perv, die het altijd voor elkaar krijgt om Engeland boos op hem te laten worden.
Hetalia gaat over China, die enigszins nog zorgzaam is.

En zo zijn er nog wel meer. Ieder hun unieke land-trekjes. In Hetalia worden historische gebeurtenissen op een grappige en leerzame wijze overgebracht. Zo worden verschillende pacten beschreven op de meest rare manieren. Maar het dringt tot je door, en je onthoudt het.

Nou is het natuurlijk niet zo dat alles wat in Hetalia wordt verteld, precies waar is. In grote lijnen klopt het. De details soms wat minder, maar grotendeels toch wel. Gebeurtenissen worden nauwkeurig beschreven door een vertelster. Dit is soms niet helemaal te volgen, omdat het zo veel is, maar het hoort erbij. Dit zorgt er namelijk voor dat de serie nog enigszins nut heeft.

Buiten alle serieuze stukken om is het een en al blijheid en kleur. Het wordt ook niet raar gevonden als Italië bijvoorbeeld door het beeld zweeft. Of dat hij honderden meters uit een huis wordt geschopt en in het niets weer terug stuitert. Al deze overdreven scènes zijn zo gemaakt dat je in de gaten krijgt hoe de landen in het echt zijn of zijn geweest.

Natuurlijk is het zo dat er met geschiedenis niet te spotten valt, hierdoor haken sommige mensen ook af. Oorlogen zijn namelijk niet blij en kleurrijk. Ze zijn wreed en moorddadig. Schuldige, maar ook onschuldige mensen worden gedood, zonder reden. Hier moet je bij Hetalia eigenlijk helemaal niet aan denken. Het gaat hier meer bij om het principe. Bijvoorbeeld, de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Er komt maar een klein stukje van de daadwerkelijke oorlog in beeld, één seconde. Maar de gevolgen zijn nog altijd zichtbaar. Engeland en Frankrijk ruziën en vechten constants. Dit is gewoon heel grappig.

De serie heeft een totaal van 100 afleveringen. Maar deze duren ieder vijf minuten. Het is namelijk niet zo dat er een verhaallijn is. Er worden alleen maar random scènes laten zien. Sommigen passen dan wel weer achter elkaar, en er zijn ook verschillende reeksen. Maar in totaal heeft het geen énkele chronologische logica.

Kortom, Hetalia is een blije, leerzame anime. Ik geef het een 9.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen