Vandaag 23 jaar geleden zijn onze favoriete tweeling ter wereld gekomen. Speciaal daarvoor heb ik een verhaal geschreven. Ik weet niet precies of ze nu in de ochtend of in de avond geboren zijn (I guess in the morning vanwege de tattoo's op hun handen 0620 en 0630) Maar in het verhaal zijn ze dus in de ochtend geboren. Ik hoop dat jullie het leuk vinden en geniet ervan!! Hele fijne dag vandaag! Vanavond drink ik er een op Tom en Bill!!

Het was donker buiten. Aarde donker zoals de nacht wel vaker was. Geen ster aan de hemel te bekennen, slechts af en toe kon je een straalte maanlicht zien. De afgelopen dagen was het vreselijk weer in LA. Regen, regen en nog eens regen. Het was om naar van te worden, maar vandaag kon niets of niemand mijn humeur verpesten. Een klein lampje op mijn nachtkastje schijnt zwak op de opengeslagen fotoalbum voor me. Tevreden sla ik de laatste bladzijde om en glimlach eens. We hebben al heel wat mee gemaakt in ons leven, samen.

Mijn vingers gaan over de laatste foto's die we samen in dit album geplakt hebben. Ze waren deze zomer gemaakt op het strand hier niet ver vandaan. Het was een prachtige avond en Tom had voor ons beide besloten dat we maar eens een avondje vrij moesten nemen om van het weer te genieten. Ik had een paar vrienden gebelt om ze uit te nodigen en het was echt een hele leuke avond, waar we veel gelachen hebben. Deze avonden waren belangrijk voor ons, omdat we het eenmaal vreselijk druk hadden.

Ik sla het album dicht en rek me even uit. Elke spier in mijn lijf voelt stijf aan. Het is dan ook niet echt slim van me om een aantal uur achter elkaar in dezelfde houding te zitten. Over een paar uurtjes wordt het weer licht en is de maand augustus toch echt ten einde gekomen. September gaat beginnen en dat betekend dat we er weer een jaartje bij onze leeftijd mogen rekenen. Officieel zijn we eigenlijk al vanaf twaalf uur jarig maar ik reken altijd vanaf de tijden dat we ter wereld zijn gekomen. Voorzichtig sta ik op van mijn bed en trek wat warme kleding aan. Nu september er aan komt betekend het ook dat het wat kouder gaat worden. Niet zo koud als de herfst in Duitsland, maar we zijn aan de tempraturen van LA zo gewend geraakt dat we 15 graden ook al koud vinden.

Zachtjes doe ik de deur van mijn slaapkamer open en loop de trap af. Zo voorzichtig mogelijk wandel ik door naar de keuken. Het is inmiddels kwart over zes in de ochtend en dat betekend dat ik vlug moet zijn. De taart die we voor deze middag gekocht hebben haal ik uit de koelkast en stop er 23 kaarsjes in. Voorzichtig steek ik ze een voor een aan en zet het op een dienblad. Ook zet ik er twee glazen bij en een fles champagne. Het is eigenlijk veel te vroeg om te drinken, maar dit is nu eenmaal een speciale dag!

Bang dat ik alles laat vallen, loop ik voorzichtig terug de trap omhoog en stop bij de eerste kamer aan de rechterkant. De deur staat op een kiertje en zachte snurkgeluidjes vullen mijn oren. Een grinnik kan ik niet onderdrukken. Die jongen zaagt nog eens een heel bos om! Met mijn voeten open ik de deur en zet alles op het tafeltje in de hoek van de kamer. "Tom, wakker worden!" fluister ik en duw hem zachtjes tegen zijn schouder. "Hmmm." is het antwoord dat ik terug krijg. "Tom! Wordt nou wakker!" "Bill, lamme slapen!" roept hij terug en draait zich een keer om. "Ah toen nou Tom. Open even je ogen, dan mag je zo weer verder slapen." Een diepe zucht verlaat de mond van mijn broer en hij komt half overeind. "Weet je wel hoe laat het is? Waarom maak je me nou wakker op dit...." Tom's woorden sterven weg zodra hij mij met de taart ziet staan. "Gelukkige verjaardag, Tommie!" zeg ik met een verlegen glimlachje.

De verbaasde blik van Tom gaat over in een grote grijns en hij stapt zijn bed uit. Binnen een paar passen is hij bij me en neemt plaats op de stoel bij de tafel. Een lichte teleurstelling overspoelt me en neem ook maar plaats tegenover mijn broer. "Wat leuk, dit had ik echt niet verwacht!" brengt Tom uit en kan een gaap niet onderdrukken. Ik kijk hem even aan en staar dan naar de wand. Waarom doet hij zo koel? Normaal gesproken is hij helemaal door het dolle heen, als ik hem verras voor zijn verjaardag. Een kleine zucht komt er over mijn lippen en kijk dan Tom weer aan die gefassineerd naar naar iets op zijn nachtkastje staart. Een aantal minuten brengen we in stilte door. De kaarsen branden nog steeds en de champagne staat nog onaangebroken op het dienblad.

Plots staat Tom op van zijn stoel en trekt me omhoog. "Gelukkige verjaardag broertje!" Hij neemt me in zijn armen en omhelst me stevig. Als hij me weer los laat, kijk ik hem niet begrijpend aan. Met zijn hoofd maakt mijn broer een gebaar naar de plek waar hij net naar keek. Het was zijn wekken en die geeft aan dat het half 7 in de ochtend is. "Je dacht toch niet dat ik 10 minuten eerder ging beginnen met mijn verjaardag? Want dan heb je het mis. Ik ben niet jarig zonder jou!" Weer omhelst hij me en met ik een gelukkig gevoel sla ik mijn armen om hem heen. "Gelukkige verjaardag broer." "Jij ook klein broertje van me. Jij ook."

Dear Twins,
Happy birthday! I wish you the best!!
xx.

Reageer (1)

  • LALT

    AAHHHHHH dat is zo verschrikkelijk schattig!
    Ik zit hier echt met een idioot grote grijns!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen