Foto bij Wie de konings toorn op zich haalt

Klik hier om te lachen
Enjoy

Het naderende zicht. Haar passen leiden langs de beul. Deinzend komt haar plek te voorschijn, de laatste waar zij ooit zal staan. Zoveel gezichten kijken haar aan.
Gezondigd heeft zijn niet. Als zij sterft, sterft zij als een goed mens. Sterven als een goed mens is toch nog altijd beter dan leven als een slecht mens. Beter dan leven met de dood van een onschuldig iemand op haar naam. En vele malen beter dan met die van Josh op haar naam. Nee, Joseph verdient het goede leven wat hij nu kent.
Ze zet zich neer. De koning heft zijn hand.
De bijl haalt uit, slaat neer. Snijdt door het vlees en breekt haar botten. Doodt.
Merlin knipperde. Weg waren alle dromen, alle beelden, de hoop om dat mysterieuze meisje te zien dat enkel Elenora's lippen hem konden tonen. Zal zij ook sterven? Dat verwilderde meisje? Of zal het leven bij haar blijven?
Waar haar bloed opspatte vormde een vlinder. Een kleine vlinder met de warme kleuren van avond en nacht. En terwijl de hoofden van de omstanders omlaag hingen volgde Merlin het wonder dat opsteeg. Klein en kwetsbaar maar vrij. Ze hoefde zich voor niemand te verstoppen. Altijd vrij, altijd kan zij wegvliegen.
'Geen zorgen, ze is veilig nu. Haar ziel vereenigt zich weer met de kristallen grot, waar het ooit vandaan kwam. De betovering is verbroken dus kan zij rusten', zegt een stem in zijn hoofd. Hij herkent de stem. Mordred!
Door alleen al hier te komen riskeert hij zijn leven!
Merlins ogen speuren de menigte af op zoek naar de jongen. Nog net ziet hij een blauwe cape verwdijnen in de massa.
Verward kijkt Morgana rond. Ook zij hoorde het. Maar de woorden, ze klonken vreemd. Wat betekenen die woorden, wat bedoelt hij? Van de kristallen grot heeft zij nog nooit gehoord. Bezorgd zoekt zij Merlin op.
Hij ziet haar en knikt. Alles is goed. Elenora is vrij. Mordred is veilig.
Niemand merkt dat net buiten de kasteelmuren de vlinder gaat zitten op de schouder van een jonge man. De lucht klaart op en een nieuwe wind gaat waaien. Hij draait zijn hoofd zodat de vlinder weerspiegeld wordt in de ogen van Josh samen met de zon.

Reageer (4)

  • katl1

    Wauw, da einde is gewoon prachtig geschreven (H)

    1 decennium geleden
  • Stage

    :O That's amazin'! I love it!

    1 decennium geleden
  • Basim

    Ahhw, is het afgelopen???
    Zoniet snel verder!

    1 decennium geleden
  • FearlessLove

    (H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen