Foto bij The Reaping

Dit hoofdstuk is geschreven door District 9.

Piep,Piep,Piep, de wekker ging. En meteen werd ik wakker, het was vandaag de dag van de boete. Ik zal me eerste even voorstellen. Ik ben Xavier Gonzalez, 16 jaar wonend in District 3. Ik woon samen met mijn oma en mijn grote zus Joahanna van 22 in een huis. Mijn ouders zijn overleden toen ik twee was tijdens een groot ongeluk in de televisiefabriek, waar ze destijds werkten. Ik werk sinds ik zestien werd en ik vind het werk heel erg leuk. Vandaag was een kort dagje, namelijk van 7 tot 12, omdat om 2 uur de boete was. Ik liep naar beneden zei mijn oma gedag pakte een appel en liep naar buiten. Het was een zonnige dag vandaag ondanks de regen die voorspeld was. Op de werkvloer was de situtie gespannen. Sommige oudere medewerkers hadden kinderen die mee konden doen met de Spelen. In de pauze was het nog steeds stil, een vrouw ging zelfs huilen. Ik kende haar, zij had twee kinderen. Één van haar kinderen, Joost, moest vorig jaar meedoen met de Spelen. Hij stierf een pijnlijke dood, nadat hij gespiest was door iemand uit District 8. En ze heeft nog een dochter van twaalf die dit jaar dus voor het eerst meedoet. Ik hoop voor haar dat ze niet nog een kind verliest.

De werkdag was snel afgelopen en ik liep naar huis. Meteen toen ik thuis kwam begon mijn oma te stressen. "Xavier het is al half 1 we hebben nog maar anderhalf uur om je klaar te maken voor de boete."
"Rustig oma we komen heus wel tijd."
"Sta hier niet zo te treuzelen en schiet op naar boven en ga douchen. Vergeet geen gel in je haar te doen, want het zit voor geen meter." Mijn oma was heel erg lief, maar op dit soort momenten kon ik haar wat. Ik was vrij snel omgekleed en moest wachten op mijn zus, die pas om half twee klaar was.
"Nou gaan we nog?!" schreeuwde oma. We luisterden en liepen naar buiten. We kwamen het grote dorpsplein op, waar een paar mensen op het podium zaten. Ik kende ze allemaal, het waren: de burgemeester en Wiress, die de mentor zou worden. Zij had de Spelen een paar jaar geleden gewonnen. En Theresa Lawson, zij was de begleidster van dit jaar en eigenlijk ook van de afgelopen tien jaar. We werden ingescand en moesten een druppel bloed afgeven. Ik stond in een lijn met alle andere 16 jarige jongens en zag mijn oma en Joahanna staan. De boete begon met het afspelen van een filmpje.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen