Foto bij APWBP Boek 1 Hoofdstuk 5 Deel 1

Die avond kreeg ik tot mijn verbazing een brief van Olivander. Wat zou hij me te vertellen hebben? Niet dat ik hem niet mocht, hij was een briljant stokkenmaker, maar we hadden niet bepaald veel contact. Nieuwsgierig opende ik de brief.

Geachte heer Perkamentus
Ik schrijf u aangezien we hadden afgesproken dat ik u zou verwittigen als de tweede toverstaf met een staartveer van uw feniks verkocht was. Vandaag heeft hij dan ook zijn tovenaar gekozen. Ik moet toegeven dat ik behoorlijk verbaasd was, gezien wie de eigenaar van de eerste stok geworden is.
Hulst en feniksveer, een ongewone combinatie. Zevenentwintig komma acht centimeter, lekker soepel. Het duurde een hele tijd voor ik de juiste stok gevonden had. Niet dat dat wat uitmaakt, ik heb al eerder lastige klanten gehad en uiteindelijk vinden we altijd wel de juiste stok.
Maar toch, dat nu juist hij deze stok moest krijgen… Vreemd, vreemd.

Ik werd steeds nieuwsgieriger. Wie had in godsnaam deze stok gekocht? Ik had een korte brief verwacht, simpelweg een naam, niet zo’n hele uitleg. Stilaan begon er een vermoeden te reizen. Het was geen klant zoals een ander, dat was wel duidelijk. En net vandaag was Hagrid de Wegisweg op geweest met ….

Stokken met dezelfde kern zijn op een bijzondere manier met elkaar verbonden en kunnen het bijzonder moeilijk tegen elkaar opnemen, wat in dit geval meer aandacht vraagt dan gewoonlijk. De staf is verkocht aan een jongen, van wie ik al had verwacht hem dit jaar te zien. De broer van de staf is verantwoordelijk voor zijn litteken.
Geachte meneer Perkamentus, u zult mijn verwondering en misschien ook mijn angst wel in mijn woorden gelezen hebben. De jongen die de tweede stok kocht met de staartveer van uw feniks is Harry Potter.
Met vriendelijke groeten
Olivander, toverstokmaker

Reageer (2)

  • Romanov

    yeah... Snel verder!! ;D

    1 decennium geleden
  • maudje10

    Jaaah, nieuw hoofdstuk. Het helpt om te dreigen XD. Het is gewoon weer geweldig. Snel verder.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen