Foto bij Part two.

"Alles is geregeld. Alle gasten stromen nu binnen, ben je al bijna klaar?" Tessa keek om de hoek van de deur mijn kamer binnen. Ik keek haar vragend aan. Het was de dag van mijn verjaardag, vandaag werd ik eindelijk 16! Ik had een saaie spijkerbroek aangetrokken met een t-shirt en mijn favoriete sneakers. "O God Ivy!" schreeuwde ze bijna. "Wat?" Ze sloeg haar hand tegen haar hoofd. "Je kan dit echt NIET dragen. Heb je niet gezien wat ik voor je had gehaald?" verward schudde ik mijn hoofd. Tessa liep naar mijn kast en haalde er een kleerhanger uit waar een zak aan hing. Voorzichtig legde ze hem op bed neer en ritste ze de zak open. Met open ogen keek ik naar de jurk die erin lag. Het leek wel een trouwjurk! "Dit moet je dragen." zei Tessa vastbesloten. Een beetje overrompeld knik ik. Een paar hoge hakken kwamen ook op het bed terecht. "Trek dit eerst maar aan, dan help ik je straks met je haar." zei Tessa snel en ze verdween uit mijn kamer. "Als jarige is het juist goed om later te zijn dan de gasten!" schreeuwde ze nog na. Ik werd er stil van. Voorzichtig liet ik de kleren die ik aanhad van me af vallen en stapte ik in de jurk. Mijn voeten pastten net in de schoenen en ik hoopte maar dat ik er op kon lopen. Niet veel later stond ik met jurk en hakken voor de spiegel. Precies op tijd kwam Tessa binnen. "Geweldig! Echt waar!" Ze begon direct mijn haar te borstelen en mijn make-up te doen. Het eindresultaat vond ik zelf al prachtig! "Iedereen zal verstelt staan!" kirde ze blij en ze klapte in haar handen. Met z'n 2en liepen we de trap af naar beneden.

Het hele huis was vol met mensen. Hoe kende ik al die mensen? Of beter gezegd: hoe kende Tessa al die mensen? Iedereen klapte toen ik naar beneden kwam lopen en ik merkte dat ik ervan moest blozen. Niet veel later ging iedereen verder met feesten. Ik moest denken aan mijn cadeau. Ik was jarig, dus waarom zou ik nu niet direct gaan kijken wat het was. Snel vertelde ik Tessa wat ik ging doen en liep ik door naar de tuin.

Onze tuin was lang, en groot. Het duurde wel even voor ik bij het laatste tuinhuisje kwam. Ik had geen idee wat me te wachten stond. Ik tilde mijn jurk een stukje op en liep over het tuinpad naar de achterkant van de tuin. Veel wilde konijnen knaagden aan de planten. Niemand lette erop dus gingen ze hun gang. Plots zag ik een klein wit katje, net naast de deur zitten. Ik knielde neer bij het katje en probeerde het te aaien. "Awh, wat een schattig katje ben jij! Hoe kom je hier?" mijn vinger gleed over het neusje van het katje. In een vlugge beweging beet het katje in mijn vinger. Van schrik trok ik mijn hand terug en stond ik op. "Auw." mompelde ik terwijl ik naar mijn vinger keek. Het werd wazig voor mijn ogen en mijn vinger veranderde in 3 vingers. Voor het wist viel ik neer in het gras en werd alles zwart.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen