Foto bij Zevenentwintig

“Zeg eens, Sam,” zei Liam. We zaten op zijn bed wat te praten over van alles en nog wat. “Wat moest jij met Zayn’s kleren?”
Ik grinnikte en vertelde hem het hele verhaal. Na afloop barstte Liam ook in schaterlachen uit en uiteindelijk rolden we allebei bijna over de grond van het lachen. De deur ging open en Zayn keek om het hoekje.
“Is alles weer goed?” vroeg hij. Bij het zien van Zayn moesten we nog harder lachen. Naar adem happend haalde ik de lachtranen onder mijn ogen weg en keek Zayn aan.
“Kan niet beter!” antwoordde ik vrolijk. Ik probeerde een beetje tot bedaren te komen en keek Liam grijnzend aan, die ook wat rustiger werd.
“Ik kan misschien maar beter even gaan douchen,” zei hij. Zayn trok zijn neus op.
“Goed idee,” zei hij, “je stinkt een uur in de wind.”
Ik vond het wel meevallen – ik kon het weten, tenslotte stond ik net zo ongeveer tegen hem aangeplakt- maar zei niets.
Liam liep naar de badkamer en Zayn ging ook weg. Ik bleef op Liam’s bed zitten wachten tot hij klaar was. Ik pakte mijn telefoon en smste Harry. Ik had geen idee waarom en sinds wanneer zijn nummer er in stond, maar het maakte niet uit. Ik tikte een berichtje.
Ik heb met Liam gepraat. Het is weer goed tussen ons, geloof ik. X Ik drukte op ‘verzenden’.
Een minuut later kreeg ik antwoord. Hebben jullie gezoend? XIk grinnikte. Typisch Harry. Ik dacht even na over een geschikt antwoord en besloot dat de waarheid het beste was. Echt niet! Daar was ik nog niet klaar voor. Ik denk ook niet dat ik dat ooit ga zijn. We weten van elkaar dat we elkaar leuk vinden, maar daar blijft het bij. X
Ik kreeg alweer snel antwoord. Bindingsangst? X
Had ik bindingsangst? Ik wist het eigenlijk niet, maar uit de voorgaande gebeurtenissen kon je wel opmaken dat ik dat had, dacht ik. Ik denk het… X
Jammer, jullie zijn een leuk stel. X
Ik glimlachte. Ach, wat niet is kan nog komen. Alleen voorlopig niet. O, Liam is klaar met douchen. We komen zo beneden. X
Liam wandelde de douche uit. Hij had schone kleding aan en zijn haren waren nat.
“Zullen we maar naar de jongens gaan?” stelde hij voor.
“Je kunt wel rekenen op een ondervraging,” grijnsde ik.
Hij haalde zijn schouders op. “Dat is beter dan hier nog een paar dagen blijven kniezen.”
“Dat is waar,” zei ik toegeeflijk. Ik volgde Liam naar beneden.
“Liam!” gilden alle vier de jongens tegelijk. Ze namen een aanloopje en sprongen toen boven op hem. Geschrokken deed ik een stapje opzij, zodat ik niet mee zou vallen met deze kluwen jongens. Lachend lagen ze op de grond. Liam krabbelde als eerste overeind en veegde het stof van zijn kleren.
“Ik ben zo blij dat je weer beneden bent!” zei Harry met een bekakte stem. Ik grinnikte en Harry sprong nog een keer bovenop Liam. Hij kruiste zijn benen op Liam’s middel en sloeg zijn armen om zijn nek. Liam lachte.
“Hazza, je bent echt heel erg gestoord,” zei hij hoofdschuddend.
“Ik heb jou ook gemist, schat.”
Zayn trok Harry van Liam af en trok hem ook in een knuffel. “Dude,” zei hij serieus, “doe dat nooit weer.”
Louis kwam er bij staan. “Hij heeft gelijk, Liam.”
Liam knikte. “Ik weet het, sorry. Wie gaat er vanavond mee naar Nando’s? Ik trakteer!”
“Ikke!” schreeuwde Niall als eerste. We schoten in de lach.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen