Foto bij 1. Wie ik ben, hoe ik zo geworden ben.

'
Alles heeft een reden, zeggen ze. Ik geloof er niet in.'


Alles wat er in je leven is gebeurd, maakt je tot wie je nu bent.
Die beslissing op de kermis, of je in het wiebelende reuzenrad ging of niet.
De gene die je verliest.
De mensen die je erbij krijgt.
Allemaal dingen die uitmaken hoe je nu bent. Dit ben je.
Een mens kan veranderen, daar geloof ik in.
Ik heb het namelijk zelf meegemaakt.
Dit is mijn verhaal,
Het verhaal van Marieke.


Met bruin haar ben ik geboren. 18 jaar geleden. Misschien nog niet zo lang geleden, maar ik heb al veel van het leven geleerd. Ik ben opgegroeid door mijn vader. Al weet ik niet precies of het mijn echte vader is. Mijn moeder zit in de cel. Zij is wel mijn echte moeder. Ze heeft 10 jaar geleden een man vermoord. Of dat mijn echte vader is weet ik ook niet. Ik weet niet wie mijn vader is, of hij nog leeft, en of ik hem wel wil ontmoeten. Mijn moeder heeft met heel veel mannen het bed gedeeld.

Gelukkig ben ik niet zo. Ik ben spontaan, en ik maak vaak grapjes. Ik wil graag iedereen te vriend houden, alleen lukt dat niet. Daar doe je verder niets aan. Vrienden komen, en vrienden gaan. Alleen een vriendin van mij is tot nu toe altijd bij me gebleven. Ik ken haar sinds ik 14 ben. Ze is erg lang, en heeft mooi blond haar.
Ik heb nog nooit een vriendje gehad, en daar schaam ik me ook niet voor. Veel mensen doen er stoer mee, maar ik geloof gewoon in ware liefde. Ik wacht nog steeds op de prins op het witte paard.
Ik ben vaak verhuisd, maar nu woon ik gelukkig ergens vast. We wonen nu in een piepklein flatje. Ergens op de 20e etage.

Genoeg over mij. Laat het verhaal beginnen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen