Foto bij What must I do?     ~8~

Sorry dat t zo lang duurde mensen:X
“Het is nog zondag, het is 7 uur ’s avonds nu. Blijf nu nog maar rustig liggen, dan zien we morgen wel of je naar school kunt” zegt mijn moeder. Ik kijk haar dankbaar aan. “Ik ga nu weer naar beneden, voordat je vader iets in de gaten krijgt. Ik kom zo nog wel een keer terug met wat eten, je zult nu wel honger hebben” zegt mijn moeder. “Ja graag, ik heb eigenlijk best wel honger” zeg ik en kijk hoe mijn moeder mijn kamer uitgaat.

Als ik ’s ochtend wakker word sta ik op en ga in de spiegel kijken. Het is al iets beter als gisteravond. Ik ga gewoon naar school. Ik wil liever honderd keer een smoes verzinnen tegen iedereen dan dat ik vandaag de hele dag thuis moet zijn. Ik sta op, kleed me aan, doe mijn haren enzo. Ik ben nog bezig met mijn haren te doen, als opeens de deur open gaat en mijn moeder binnen komt. “Wil je toch naar school gaan?” vraagt ze. “Ja, ik wil liever op school zijn dan dat ik hier thuis ben” zeg ik. “Ja dat snap ik wel. Oke dan, maar doe voorzichtig” zegt mijn moeder. “Wacht hier maar, ik pak je tas wel. Dan kan je meteen vertrekken” zegt ze terwijl ze de trap afloopt.

Als ik het schoolplein opfiets zie ik dat alle klassen al vol zitten. Fijn, nou ben ik ook nog te laat. Snel loop ik de trappen op naar lokaal 17. Als ik de deur open doe en het lokaal binnen loop, hoor ik Mevrouw van Haare zeggen dat ik een te laat briefje moet gaan halen. Maar als ze hoort dat iedereen in de klas schrikt, kijkt ze toch ook maar even op van haar blaadje. Als ze me ziet, schrikt ze. “Wat is er gebeurd Lotte?” vraagt ze geschrokken. “Ik uhh er kwam een auto en toen moest ik heel hard remmen. En toen knalde ik tegen de motorkap aan waardoor ik op de grond viel. De bestuurder nam me mee naar het dichtstbijzijnde huis en de mevrouw die daar woonde heeft mijn wonden een beetje schoon gemaakt. Daarom ben ik ook zo laat” lieg ik. “Ooh sorry dat had ik niet in de gaten, ga maar gewoon zitten Lotte” zegt Mevrouw van Haare verontschuldigend. Snel ga ik op mijn plaats zitten, gevolgd door de ogen van alle leerlingen. Evie wilt me wat vragen, maar Mevrouw van Haare zegt dat we stil moeten zijn, want ze wilt met de les beginnen. Na de les nemen Veerle en Evie me snel mee. “Wat is er gebeurd?” vraagt Evie nog steeds geschrokken. “Hij lag op de grond te slapen. Toen heb ik een bierfles omgestoten waardoor hij wakker werd. En toen sloeg hij me dus, en daarna pakte hij een lege bierfles en sloeg die tegen mijn hoofd. Mijn moeder heeft me naar mijn bed gedragen en heeft me verzorgt. Ook heeft ze me eten gegeven en vroeg of ik niet liever thuis wou blijven. Maar dat wou ik dus absoluut niet, ik wil liever honderd keer een smoes verzinnen hier op school dan dat ik de hele dag thuis ben” zeg ik. “Nou gaat hij toch echt te ver, met een bierfles op je hoofd slaan hoe verzint hij het?!” roept Veerle verontwaardigd. “Ssst niet zo hard, straks hoort iemand het” sist Evie. “Oja sorry Lotte” verontschuldigd Veerle me. “Ach maakt niet uit” zegt ik glimlachend. “Wat zou ik toch zonder jullie moeten” zeg ik lachend. “Doodgaan?” grijnst Evie.

Reageer (3)

  • Malificent

    Aaaawh ;s

    1 decennium geleden
  • Butterflies

    Deze storie staat er al een maand op en ik heb hem niet gedaan&gereactie't, -schaamschaamschaam-, sorry Ambiebambie, maar nu krijg je wel een schitterende reactie van mij omdat ik je zo lang heb laten wachten ;D.

    In elk geval het blijft een boeiend verhaal, elke keer is het spannend, dat maakt het wel interessant vind ik.
    Weer zeker mooi geschreven (: !

    Ben benieuwd naar de volgende,
    hopelijk lees en beantwoord ik die iets sneller dan een maand:$.

    Trouwens,
    dat plaatje heeft wel wat,
    zo donker en toch ook weer licht,
    Mooi : )

    Totmorgen,
    Ambie daaa bambie
    -Nieuwste naam jaa-

    XX
    Karenn,
    Loveyaaa

    1 decennium geleden
  • Snowfox

    Snel verder!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen