Tip:
Bedenk een titel bij je verhaal! Dat maakt het aantrekkelijker om te lezen in plaats van dat er enkel staat 'Opdracht 1 Schrijfwedstrijd...'.
Je kunt in het blokje eronder altijd zetten waar het voor is. Dit maakt het interessanter en er lijkt beter over nagedacht te zijn.

Cijfers:
Memoria: 7.8
Square: 8.9
Aeroplane: 7.8
Lioncourt: 6.9
NightVision: 4.5
Aragog: 6.5
Carmenta: 8.5
Austen: 8.9
Mercurial: 6.5
Timcanpy: 4.9

Memoria
Spelling en zinsbouw
Op zich zat je goed met je spelling en zinsbouw, maar af en toe klonk een andere zin logischer of paste het beter in het geheel.
"mijn moeder haar telefoon" -> persoonlijk zou ik hier "mijn moeders telefoon" van hebben gemaakt omdat dat logischer klinkt.
"aller eerste" -> aan elkaar
"De titel stond er in sierlijke letters opgeschreven en al snel begon ik aan het eerste hoofdstuk. De warme zon maakte me slaperig maar ik wou zo graag lezen dat ik dapper stand hield en ik leefde helemaal me met het verhaal.Al snel was ik in een andere wereld, de Harry Potter wereld." -> Spatie en de schuine 'al' weglaten.
Dit waren even voorbeelden, probeer hier dus op te letten.

Originaliteit
Aragog had hetzelfde jaartal als dat jij had en allebei hebben jullie er hetzelfde concept van gemaakt. Jammer. Wel kan ik er het jaartal duidelijk uithalen en dat is toch weer een pluspunt.

Cijfer: 7.8

Square
Spelling en zinsbouw
Eigenlijk is hier vrij weinig over te zeggen bij jou. Ik heb enkel twee punten:
1) Je eerste zin is erg lang, misschien de volgende keer inkorten. Nu kreeg je het idee dat in de eerste zin alleen al een verhaal apart zat.
2) "maar dat was hard werk" -> Op de een of andere manier klinkt het niet lekker. Volgens mij moet het namelijk hard werken zijn en niet zoals jij het nu hebt.

Originaliteit
Je was uiteindelijk de enige die dit jaartal had en je was dus logischerwijs origineel. Ook als iemand anders zou hebben ingeleverd denk ik eigenlijk niet dat ze op zo'n idee zouden komen. Het is leuk dat je vanuit het perspectief van de jonge prins hebt geschreven, omdat het veel kinderlijker overkomt en toch krijg je de nodige informatie. De gebeurtenis was ook goed duidelijk.

Cijfer: 8.9

Aeroplane
Spelling en zinsbouw
Ik moest eerst al een woord opzoeken wat in de tweede schuingedrukte alinea stond. Ik kende het woord echt niet en dat is een teken van een ruime woordenschat van jouw kant.
"'de Verhevene!'" -> "'de Verhevene'!" Nu sluit je de zin niet af met een leesteken omdat het uitroepteken nu bij het woord hoort.

Originaliteit
Ook Timcanpy had het Pax Romana en beiden hebben jullie het vanuit Augustus/Octvius gedaan. Jammer, ik had het eigenlijk wel vanuit een lid van de gewone bevolking willen lezen, een andere kijk erop.
Je feiten kloppen wel en dat helpt je.

Cijfer: 7.8

Lioncourt
Spelling en zinsbouw
Ik ben niet echt fouten tegengekomen, maar ik raad je altijd aan om alles nog een paar keer na te lezen. Het kan namelijk gebeuren dat er toch een fout ergens zit en die kan je dan nog even verbeteren voor je het inlevert.

Originaliteit
Ik heb even gekeken bij NightVision en Mercurial en het viel me op dat je er een interessante wending aan hebt gegeven die nergens staat beschreven. Het is interessant om weer eens iets nieuws te lezen.
Ik raad je ook aan om goed te letten op de inleverdatum omdat ik je nu toch echt twee minpunten moet geven.

Cijfer: Zonder minpunten: 8.9
Met minpunten: 6.9

NightVision
Spelling en zinsbouw
Hou je aan de minimum of maximum norm! Je moest minstens 900 woorden hebben en jij hebt er nog geen eens 600. Dit is veel te weinig en daar moet ik je ook echt voor afstraffen.
"De zon stond hoog aan de hemel. En een zacht briesje waaide in mijn gezicht." -> Komma ipv de punt tussen 'hemel' en 'en'.
"Ongelooflijk. Daar was het. Eindelijk, na zoveel jaren.
Land in zicht." -> zonder enter ziet er beter uit.
"Tierra!Tierra!" -> spatie
En dit zijn een paar voorbeelden.

Originaliteit
Leuk hoe je begint met een droom, maar ik denk dat je dit nog wat verder had moeten uitwerken. Het was niet slecht, maar gewoon echt te kort.

Cijfer: zonder minpunten: 6.5
met minpunten: 4.5

Aragog
Spelling en zinsbouw
Let goed op je interpunctie! Je vergeet af en toe een komma te zetten op plekken waar het wel zou moeten. Dit is erg spijtig doordat het je cijfer toch echt beïnvloed. Ook wil ik je erop wijzen om voortaan goed op de inleverdatum te letten. In jouw geval kon je er iets minder aan doen, maar op zo'n moment had je er eerder iets over kunnen zeggen.

Originaliteit
Memoria had net als jij hetzelfde jaartal en allebei hebben jullie ongeveer hetzelfde concept gebruikt (door een droom in het verhaal belanden). Bij jou zit er wel wat meer magie in wat het origineler maakt, maar allebei is het nog steeds niet al te origineel.

Cijfer: zonder minpunt: 7.5
met minpunt: 6.5

Carmenta
Spelling en zinsbouw
Ik wil je er graag op wijzen dat je alleen iets schuin zet als het een flashback is. Als iemand de woorden uitspreekt dan staat het nooit schuin, kan je net als Edward Cullen gedachten lezen dan staan die gedachten (misschien) wel schuin, maar bij gesproken woorden nooit.

Originaliteit
Je was de enige met dit onderwerp wat het automatisch al origineler maakte. Door de toevoeging van de magie en een twist die niemand echt kent, wordt het gelijk een heel ander verhaal die toch bij het boek past. Zeker goed gedaan.

Cijfer: 8.5

Austen
Spelling en zinsbouw
Af en toe vergeet je kleine woordjes zoals 'als' en 'de' evenals het beginnen van een zin met een hoofdletter. Dit merk je alleen op als je kritisch gaat kijken, maar het is toch een minpunt. Lees de volgende keer je inzending een (paar) keer na voor je het instuurt.

Originaliteit
Je was uiteindelijk de enige die dit onderwerp heeft ingeleverd door het uitvallen van de anderen. Dit maakt het al origineler, maar sowieso zou het origineel geweest zijn. Ik zou gedacht hebben aan een bloedbad dat wordt omschreven of iets in die richting en niet een 'welkom thuis'-verhaal. Dit maakt het erg verfrissend om te lezen, omdat het heel anders is dan je zelf had verwacht. Zeker een goed verhaal.

Cijfer: 8.9

Mercurial
Spelling en zinsbouw
De spelling en zinsbouw klopt volledig alhoewel ik in het begin mijn twijfels had over 'klotsende golven'. Dit komt doordat ik het idee had dat het een pleonasme was omdat golven sowieso wel klotsen.

Originaliteit
Ik zie niet de link met Columbus en daarvoor zal ik je dus moeten afrekenen. Het is weliswaar origineel, maar ik zie echt de link niet. Daar zal ik je voor af moeten rekenen, het spijt me.

Cijfer: 6.5

Timcanpy
Spelling en zinsbouw
Gesproken tekst altijd tussen aanhalingstekens en zet het nooit schuin neer. Al die witregels hadden niet gehoeven, een enter was genoeg geweest waardoor het meer een verhaal wordt. Nu leken het meer losse gebeurtenissen die bij elkaar waren gegooid.

Originaliteit
Het is praktisch hetzelfde als die van Aeroplane en het had dus origineler gekund. Zo had je kunnen schrijven vanuit het perspectief van een burger in plaats van de nieuwe leider van het Romeinse Rijk. Het is wel slim van je dat je extra uitleg gaf bij bepaalde onderdelen van je verhaal, maar eigenlijk zou alles duidelijk moeten zijn door je verhaal en niet dat je je eigen verhaal moet gaan verdedigen met informatie.

Cijfer: zonder minpunten: 6.9
met minpunten: 4.9

Reageer (2)

  • Capricious

    Ik vind het jammer dat ik een redelijk laag cijfer heb, maar ik ben het wel eens met wat je zegt. Ik had Columbus inderdaad duidelijker naar voren kunnen laten komen. Daarbij wil ik toch wel graag even zeggen dat ik hem wel degelijk in mijn verhaal heb verwerkt. De tocht die mijn hoofdpersonage namelijk maakt op de boot is een tocht naar de Nieuwe Wereld onder leiding van Cristóbal Colón, of te wel de Spaanse naam van Christoffel Columbus. Maar vooruit, dat zal ik er de volgende keer wel gelijk bij vermelden om wat duidelijkheid te scheppen.

    1 decennium geleden
  • Aemond

    Ik baaaaaaaaaaaaaaaaal zo erg. D:

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen