Dit is Eli's eerste week op Degrassi

Mijn naam is Eli Goldsworthy en ik ben niew op de school Degrassi. Ik ben nu zestien jaar oud en ik heb helaas nog geen vrienden. Waarscheinlijk omdat ik Emo ben…
Maar er zitten volgens mij ook 2 homo,s op onze school…
|Dan loop ik naar een meisje toe. Ik vraag hoe ze heet en ze antwoord meteen Clare. ‘Waar is lokaal Wiskunde?’ vraag ik ‘Weet ik niet ik ben ook nieuw.’ Antwoord ze. ‘Kom dan zoeken we samen’ zegt ze. ‘Is goed’ En even later lopen ik en Clare naarhet lokaal Wiskunde. Dan stoot ik tegen een jongen aan met een wijde bodywarmer en een of ander overhemd. ‘Wat moet je!’ zeg ik nuchter tegen hem.
‘Niks… ik pak alleen wat boeken uit mijn kluis. ‘Twouwens ik ben opzoek naar de klas van Wiskunde. Weten jullie waar dat is?’ ‘Nee maar loop maar mee.’ Zegt Clare vrolijk. ‘Dus hoe heet je?’ vraag ik met mijn lippen op elkaar. ‘Ik ben Adam en jij?’ vraagt hij een beetje bang. ‘Ik ben Eli en dat is Clare.’ Zeg ik tegen hem.
Je hoeft trouwens niet bang voor ons te zijn hoor’ zegt Clare.
En daar gaat mijn pret. Even later vinden we het lokaal. En meneer. Sandewitc geeft les. Ik en Clare vinden dat veel te moeilijk dus noemen we hem meneer. Sandwich ‘ Meneer. Sandwich!’ vraag ik ohhhh shit ik zei Sandwich! Maar Adam red me er raar genoeg uit en zei dat ik vroeg: ‘Meer Sandwich!’ Hij gaat verder en dan komt er een jongen met te grote neusgaten binnen. Hij heet KC hij zit al 2 jaar op Degarssi maar had zich ‘Verslapen’ ‘Goeie smoes hoor!’ hoor ik een paar jongens roepen tegen KC. ‘Jongens verder met de les, enne KC ga maar naast Eli zitten. Even later zit jongen met te grote neusgaten voor me. Ik vraag aan hem: ‘Zullen we tijdens de pauze effe chillen?’ ‘Mij best’ antwoord hij als of hij de beste is. Dan is het lunch en er komt een jongen naar mij toe lopen. Ik hoor van een paar jongens dat hij Fitz heet. Hij zegt heel brutaal tegen Clare en mij:’Dat is ons plekje! Daar zitten wij al 3 jaar!’ en hij smijt zijn mobiel op de grond. ‘Oke… wirdooo’ zeg ik. ‘Noem jij mij een wirdo?’ ‘Ja.. hoor je me niet ofzo?’ ‘Jawel en trouwens sorry voor het slaan’
‘Huh sla..’ En even later schopt hij me in mijn privé-zone. Adam kijkt mij pijnlijk aan en volgens mij boeit het Fitz niet eens. Dan pas komt KC naar mij toe. Als ik op de grond lig van de pijn. KC roept dan: ‘Hey wat is er. Je ziet een beetje
leek.’ ‘Fitz heeft mij geraakt in mijn nou.. prive-zone. ‘Ja dus je kluisje maar waarom lig je dan op de vloer?’ ‘Jij snapt ook niks he?’ Even later ben ik op geknapt en fietst Adam met me mee. We wonen in de zelfde straat. ‘Kom effe wat sneller, Adam!’ En Adam flitst me zo voorbij. ‘Zo snel? Eli’ ‘Ja perfect’ Een minuutje verder zijn we in de Glitrewstraat. En ik loop naar huis en zie dat Morthy weer gefixt is. Ik ren naar Cece en Bullfrog en stap daarna in Morthy. (mijn auto) Dan kross ik door de straat en daarna naar Clare’s laan. Het is wel heel vrolijk. Ze zei dat ze de deur met kerstkrans en de kleur van de deur is groen… Ik rij voorbij Blauw.. Geel.. Rood.. Zwart! De plce to be! Ohh nee naar groen. Ik ga verder. Oranje.. Groen… Grij… Ohhh een terug en daar is Clare. Clare wacht al voor de deur. We zouden samen met Adam bowlen dus gaan we hem nu ophalen. Als ik bij mijn straat ben zie ik Fitz daar naast Adam lopen en hij heeft een mes op zijn keel gericht. OH NEE EEN MES OP ADAM’S KEEL! Kom Clare snel naar Adam. We gaan met Morthy naar Adam en Fitz ziet de lijkswagen en gaat weg. ‘Stap in Bro’ zeg ik. En even later komen we aan bij de bowlingbaan. Ik pak de zwarte. Adam de gele en Clare de groene. We gaan neon-bowlen dus moet je spciale kleding aan. ‘Oke mijn vriend hier is Emo heb je daar ook kleding voor? Iets van grijs met zwart ofzo?’ De man antwoord soepel: ‘Ja dat hebben we wel’ En hij wijst naar een stappeletje op de tafel. IK pak het stappeletje op en trek het aan in de wc. Even later ben ik klaar en Adam en Clare ook. Adam is knal geel met oranje en Clare is knal groen met wit- en grijs. Dan moeten we de bowling schoenen uitkiezen. ‘Ik heb maat 39! Ergens maat 39?’ vraag ik ‘Ja hier Eli’ zegt Clare. ‘Ik heb 37 ahh ik heb ze’ zegt Clare En Adam heeft ook maat 37. Dan staan we op de bowling baan met onze 3 aparte ballen. Ik begin daarna Clare en daarna Adam. Als ik heb gegooid dan krijg ik een stalk sms’je. Er staat: Ik wacht op je in je huis… ‘Ik heb een stalk berichtje… ‘Ja en je bent ook aan de beurt’ zegt Adam. Dan pak ik mijn bal weer van de band en ik ben zo boos op mijn stalker dat ik een Spare gooi. ‘Mooie!’ roept Adam. Dan is Clare aan de beurt en ze gooit in een keer een Strike.
Na het bowlen ga ik naar huis. Dan denk ik aan het stalk berichtje. En dan vraag aan Adam of bij hem thuis mag blijven eten. Dus loop ik naar zijn huis en daar is Drew. Hij zit ook op Degrassi ik heb hem al gezien. En alleen hun moeder is thuis. Ik blijf eten en daarna ga ik naar huis. En als ik in de woonkamer kom. Hangt er een briefje van mijn stalker:
Ik heb je ouders mee ganomen naar mijn huis. Weet je wie ik ben kom dan maar snel… En dan krijg ik een idee: Het is Fitz! De enige jongen die mij tot nu toe niet mag is Fitz! Ik ren naar zijn laan hij woont naast Clare. En dan ga ik naar zijn huis ik bel aan en hij doet open. ‘Geef me mijn ouders!’ zeg ik. Of anders? Antwoord hij. ‘Dan ga je in de bak’ ‘Nou ik heb je ouders niet. Doei he’ en hij smijt de deur voor me dicht. Als Fitz het niet is wij dan? Ik heb geen idee dus ga ik gewoon naar huis. Waar Bullfrog en Cece op de bank zitten. ‘Huh? Jullie waren toch en en.. ach ja ik ben blij dat jullie er nog zijn’ En ik loop naar boven. Ik kleed me om in mijn doodskop pyama en ga naar bed. Het is toch al 11 uur. En dan valt Eli in slaap.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen