Foto bij Opposite sisters

Rooz

Ik kreeg roows paardenstaart in mijn gezicht. Mensen zeggen dat zij aardig is. Bah, dit noem ik niet aardig! Ik balde mijn vuisten klaar om haar wat respect bij te brengen voor haar tweelingzus maar Ines pakte mijn hand. ‘Niet vechten Rooz!’ ik ademde diep in en uit... wat best wel grappig is. Veel mensen zeggen dat: “ben je boos? Adem dan eens diep in en uit.” Maar ik vind het vooral ironisch. Mijn zus en ik hebben niet echt adem nodig. “Hey girls. Wat doen jullie?” Peter was achter ons komen staan. Ik draaide vliegensvlug om. Mijn zwart haar, dat zoals gewoonlijk stijl naar beneden hing, draaide rond me heen. De bles die ik had laten zetten vorige maand was gegrooid tot over mijn ogen zodat je één oog niet meer kon zien, maar een oog was genoeg om te zien dat ik hem niet mocht. Ik keek hem aan met alle haat die ik kon opbrengen en geloof me, dat is veel. “Wow, shit, Rooz. Wees niet zo kwaad!” ik keek hem nog is woest aan en werd toen kalm. “Omg! Rooz heb je het nieuwste nieuws al gehoort?” Lily –een chichi meisje dat het een ramp vind als haar nagels zouden breken– kwam naar mij afgelopen. “Wel wat is er dan Lil?” “Denis en Lotte zijn samen!” mijn wereld viel. Alles werd troebel. Het laatste wat ik nog hoorde voor ik de controle verloor was Ines: “Shit mensen! Ze word kwaad! Wegwezen!”

Ik werd wakker in een witte kamer en Roow zat naast me. “What the hell.... wat is er gebeurt?” “Bedoel je ‘wat is er gebeurt nadat ik de school bijna vernietigde?’ of ‘wat is er gebeurt dat Denis en Lotte samen zijn’. Ik dacht na. Fuck dat was dus geen droom. Ik ga Lotte het leven zuur maken, ze mocht niet aan Denis komen! “Vertel de twee zus.” Roow deed het hele verhaal. Lotte had gezegt dat ik samen was met een of andere knul die ik niet ken en had zo Denis voor zich gekregen. Toen ik het nieuws hoorde heb ik blijkbaar mijn best gedaan... ik heb een paar klassen in brand gestoken en zelf al het water is verdampt. “Maar het is oké. Niemand weet het nog, dankzij mij natuurlijk!” mijn zus zat te glimlachen alsof ik haar de wereld verschuldigt was. Van mij part mocht ze hem hebben, de wereld. “Waar is Lotte?” “Neen dat ga je niet doen Rooz.” en wie gaat mij daarvan stoppen zusje? Jij? Voor zover ik weet ben ik sterker dan jou! Want ik ben de eenige die zich voed met... “GENOEG! Bijden!” tante Agata was in de deuropening. “Ja Rooz, ook ik hoor je gedachtenstromen die je naar Roow zend.” Men zus stak haar tong naar me uit. “Maar jij hebt verdomme gelijk dat je die trut een lesje gaat leren omdat ze jouw prooi inpikt.” Nu was ik het die men tong uitstak naar Roow.
“Hey Lotte en Denis!” “Oh hoi Rooz” zei Lotte. Ze staarde bang naar mij en dan weer naar Denis. “Zo jullie zijn dus samen? En blijkbaar ben ik ook met iemand... teminste dat zei jij toch Lotte? Wel ik zou mijn vriendje eens willen ontmoeten!” ze keek nog banger als eerst toen Denis antwoorde. “Huh? Je hebt dus geen lief Rooz? Oh shit... hé dit is gewoon gebeurt een een vlaag van jaloezie. Ik was nu eenmaal boos en dan was Lotte er en ...” Lotte had een witte kleur op haar gezicht maar toen ze dat hoorde werd ze meteen rood van woede. “WAT?! Dus dit was gewoon omdat je jarloers was dat zij een lief had en jij niet?! Je gebreukte me gewoon!” ik kon er niet tegen dat zij Denis uitschold en voor ik het wist pakte ik haar bij haar haar vast en sleurde haar op de grond. “Luiser goed Lotte. Jij gaat hem met rust laten want jij gebruikte HEM en MIJ. Dus zwijg jij maar als je niet in het ziekenhuis wilt geraken!” ik liet haar los en stapte naar Ines en Inne.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen