Oriëntatiedag: Dag waarop de nieuwe opnames kennis maken met elkaar, het woongebouw, en een therapie. Ze worden rondgeleid door jongeren die al opgenomen zitten.

Oh my God! De oriëntatiedag ging zo goed! Ik was heel erg zenuwachtig toen ik vanochtend mijn bed uit stapte, kreeg bij het ontbijt niets weg, en bij Psychotherapie kon ik me amper concentreren op de verhalen van de anderen, maar toen was het dus zo ver. Ik moest de oriëntatiedag gaan presenteren met Sanne. Nu dan, míjn oriëntatiedag was erg rustig. Ik was met 3 anderen, en hun ouders. Maar vandaag was de oriëntatiedag-groep vele malen groter. Een groep van ruim 15 personen stond mij en Sanne te wachten. En dat was iets wat ik echt niet verwacht had.
Achteraf gezien ging het heel goed! Sanne en ik hebben de nieuwe opnames een beetje rondgeleid, van voldoende informatie voorzien, en een PMT blok gedaan met ze.
Volgens mij waren het echt superaardige meisjes, want het waren allemaal meisjes. Verder mag ik er niets over zeggen, omdat ik niet zomaar m'n boekje open kan doen over de stoornissen en problemen die ik denk dat ze hebben, dus dat ga ik ook niet doen! Wat ik wel kan zeggen is dat er allemaal knappe meisjes bij zaten. (Hallo, extra minderwaardigheidscomplex!)
Verder heb ik vandaag bijzonder weinig gedaan. De laatste therapie was Weekeind Nabespreking, maar ik ben niet aan de beurt gekomen. Dit omdat een groepsgenootje van me erg heftig nieuws had gekregen; een meisje uit haar oude kliniek had zelfmoord gepleegd.
Dit zette mij wel aan het denken. Ik heb wel gehoord dat 2 broers van mijn opa (die twee broers waren tweeling, haha.) zelfmoord hebben gepleegd, maar dan heb ik de gevolgen niet zo direct meegemaakt. En nu is dat wel zo. Het meisje stortte helemaal in toen ze vertelde, en ik had zo met haar te doen! Dit liet mij zeker wel zien dat zelfmoord geen oplossing is, iets waar ik voorheen sterk over twijfelde, en dat je er echt mensen mee pijn doet, ookal denk je dat er niemand om je geeft.
Verder ben ik vanavond naar de sauna gegaan met een meisje van hier, wel in zwemkleding, nooit van mijn leven zal je mij naakt zien lopen in het bijzijn van andere mensen! Ik vond het ook al erg genoeg dat ik in mijn bikini moest lopen, zucht...

Overigens, behalve de oriëntatiedag zit ik voor nóg iets in de organisatie. Voor de contactdag, die 10 oktober gehouden word. Dit is een dag voor familie en vrienden (ik heb 4 uitnodigingen gekregen om uit te delen) om ze te laten ervaren in wat voor milieu we leven, hoe we leven en wat we doen in de therapie. Hiervoor zit ik ook in de organisatie, en dat houd in dat ik samen met 3 anderen alles moet regelen wat betreft het eten, de presentaties (voor 50 man, minstens; EEK!!!) en zorgen dat alles goed verloopt die dag. Dat is een redelijk zware dag, zeker omdat we nu pas begonnen zijn, en het al over 2 weken is...

(flower)

Reageer (3)

  • MvrStyles

    omgg lenn<3 weetje hoe blij dit stukje me heeft gemaakt "Dit liet mij zeker wel zien dat zelfmoord geen oplossing is, iets waar ik voorheen sterk over twijfelde, en dat je er echt mensen mee pijn doet, ookal denk je dat er niemand om je geeft." natuurlijk vind ik het vreselijk voor dat meisje wat er gebeurd is, maar ik ben blij dat je het beseft, erg fijn dat die dag goed gelopen iloveuu x

    1 decennium geleden
  • xAries

    Ahw dat klinkt allemaal best heftig, maar ik ben superblij voor je dat het goed ging vandaag. Zoals Aotearoa al zei, die contactdag komt ook wel goed hoor, je zult zien. Daar bij is het inderdaad voor meer mensen moeilijk om voor 50 man te praten, mij niet gezien. Veel succes verder!

    1 decennium geleden
  • Kazama

    Die contactdag gaat vast goed komen net als vandaag, en je staat er niet alleen voor! Je hebt andere om je heen die je ook zullen helpen.
    En voor mij is voor 50 mensen praten ook heel moeilijk, je bet niet de enigste!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen