Foto bij De 100e Hongerspelen - 98

“Die zijn allemaal in veiligheid gebracht”, zei Inne. “Alleen moeten we nog bij de familie van Odette uit vier komen. Haar rol is niet echt duidelijk, maar ze heeft een paar dingen gedaan om te helpen, dus…”
“Oh hoe stom kunnen jullie zijn!” Katniss sprong kwaad op.


“Een opstand tegen de Spelen! Het zijn verdorie de laatste spelen, en daar hebben we het al zo vaak over gehad! Ik heb een afspraak met Snow, weten jullie nog? De Spelen waarin Ian mee zou doen, zouden de laatste zijn! Jullie brengen iedereen in gevaar, het is volkomen zinloos!” Iedereen zweeg, het was doodstil aan tafel. Katniss ging terug zitten, ze was razend. Een nutteloze opstand waarin haar zoon de hoofdrol speelde en waar zij zelf niet eens van op de hoogte gesteld was.
“Nee”, fluisterde Adrienne uiteindelijk. Het was muisstil geweest in de kamer, anders zou niemand haar gehoord hebben. Maar nu keek iedereen verbaasd op, behalve Peli die Adriënne een bemoedigend knikje gaf. Nu moest het verteld worden.
“Wat nee?”, vroeg Katniss verward.
“Dit zijn niet de laatste Spelen, Katniss. Ik, ik heb al zo vaak aan mijn vader gevraagd waarom hij net nu eiste dat ik spelmaker werd, in de laatste spelen, en pas vanmorgen heeft hij daar eindelijk op gereageerd. Hij zei…” Adriënne begon zachtjes te huilen, net zoals ze die ochtend overstuur was geweest. “Hij zei dat dit helemaal niet de laatste spelen waren, omdat… omdat jij je niet aan de afspraak gehouden zou hebben. Ik, ik denk dat hij bedoelt dat Ian te laat meedoet en…”
“Nee”, zuchtte Katniss. “Nee, alsjeblieft Adriënne, zeg dat dat niet waar is.”
“Het spijt me”, fluisterde Adriënne.
“Adriënne heeft me dit vanochtend al verteld”, zei Peli. “Ik heb navraag gedaan, en ze zijn inderdaad al begonnen om de Spelen van volgend jaar voor te bereiden.”
“Dan gaan we door met de opstand”, zei Portia vastberaden. “We hebben nu een reden meer, Snow houdt zich niet aan zijn belofte.”
“Hoe wilde je het aanpakken?”, vroeg Peeta kalm. Nu hij geen argumenten meer had om tegen de opstand te zijn en Snow hen verraden had wilde hij graag meedoen.

Reageer (6)

  • DamonEnzo

    I HATE SNOWWWWWWWWWWWW!

    1 decennium geleden
  • MayCuteAngel

    Phieuw, de opstand gaat door ;)
    Zit te trillen van opluchting. En ik zit in een schommelstoel, dus ik word waarschijnlijk zeeziek xD
    Yup, ik weet dat je mijn onzinnige opmerkingen hebt gemist :P

    Still love ya 4 writing this story (flower)

    1 decennium geleden
  • NEWgirlS

    oooh snel verder

    1 decennium geleden
  • Meiiore

    Snow moet weg! Snow moet weg!
    Katniss moet niet zo snel oordelen! Katniss moet niet zo snel oordelen!
    Peeta (H)! Peeta (H)!

    1 decennium geleden
  • Marly2801

    leuk!
    snel verder(Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen