Foto bij Tommo 1

Ik nam plaats op één van de krakkemikkige stoeltjes in de aula. Meneer Luesenk klopte tegen de microfoon aan, en de boxen piepte even.
"Attentie, attentie, beste leerlingen," blèrde hij door de microfoon. "Wij zijn hier allen bijeengekomen om bekend te maken wie jullie projectpartner uit het buitenland zal zijn. Zoals jullie weten gaan jullie allemaal naar een bepaald land uitwisselen. De gekozen landen zijn: Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, Ierland en Engeland." Hij zweeg even, en keek ons allemaal één voor één aan. "De verdeling is als volgt. vmbo 3, gaan naar Italië. Havo 3, gaan naar Frankrijk. Havo 4, gaan naar Ierland. Vwo 4, gaan naar Engeland." Terwijl hij dat zei, juichte ik even kort; zo zachtjes dat bijna niemand het kon horen. "Vwo 5, gaan naar Spanje. Tenslotte is Duitsland voor ieder van jullie als tweede keus beschikbaar, mocht jij je toegewezen land niet interessant vinden." Ik keek even naar Anne, die ongeïnteresseerd naar haar nagels keek. "Wij gaan toch zeker naar Engeland hè?"
Anne keek op, en knikte. "Ik ga echt niet naar Duitsland, hoor. Ik weet niet wat jij doet, maar ik in ieder geval niet." Ik knikte, en meneer Luesenk vervolgde zijn verhaal.
"Wie stelt zich liever beschikbaar voor Duitsland?"
Enkelen handen schoten de lucht in, maar het waren er niet veel.
"Goed, jullie kunnen naar voren komen en jullie naam op de lijst zetten. Van de rest verwacht ik een motivatie waarom je naar het voor jou gekozen land wilt gaan. Op het blaadje aan de deur staat de naam van jouw projectpartner, die je zou krijgen indien je door de selectie komt. Ik wens jullie nog een prettige dag verder."
Anne en ik stonden of van onze plaats, en liepen naar het blaadje waar onze namen op stonden. Ik zocht mijn naam eruit en keek naar de naam die erachter stond. Ik stond in hetzelfde kader als Anne.
"Sh*t. Wij moeten tegen elkaar. Één van ons kan maar naar Engeland," zei ik. Anne volgde mijn blik. "Je hebt gelijk, en kijk eens wie er nog bij ons in het kader staat: Tiffany."
"Oh, geweldig." Ik liet mijn ogen naar mijn projectpartner glijden. "Charlotte Tomlinson." De naam kwam me vaag bekend voor, maar ik wist niet meer waarvan.

Reageer (2)

  • Hadithi

    Ze weten niet wat ze missen haha, duitsland heeft echt zulke mooie steden!

    1 decennium geleden
  • 1D1Dlove1D1D

    Verderr

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen