Ayla pov


Ik loop terug naar de balie en leg het dossier van Finn er op. Dan kijk ik voor de zekerheid nog een keer de andere dossiers door. De deur hoor ik dicht gaan, verrast kijk ik op. Toch geen nieuwe gewonde? Tot mijn verbazing staat Theodore bij de deur en komt hij naar mij toe gelopen.
'Ayla, we moeten praten', zegt hij kalm.
'En het lijkt je het juiste moment om dat nu te doen?', ik wil ook met hem praten maar dan liever thuis.
'Niet daarover', zegt hij.
'Waarover dan wel?', vraag ik hem boos.
'Ik hoorde twee demonen met elkaar praten in het bos', hij kijkt serieus.
'En daarom kon je niet samen met mij vanmorgen het bos in?!', boos kijk ik hem aan.
'Ayla, ik snap dat je boos bent maar ik moet je iets belangrijks vertellen', dat valt mij nog mee dat hij snapt dat ik boos ben.
'Misschien waarom je iedere keer met smoesjes aan komt waarom wij niet samen naar het bos kunnen?', ik voel woede en verdriet op hetzelfde moment.
'Nee, de demonen gaan de ziekenboeg aanvallen', mijn lach kan ik niet tegen houden maar zodra ik zie hoe serieus Theodore kijkt stop ik heel snel met lachen. Een aanval op de ziekenboeg, een goeie zet van ze.

'Ga iedereen halen die niet met iets heel belangrijks bezig is dan kunnen we de zieken evacueren', het is een medeling maar Theodore blijft staan. Ik vraag mezelf toch af waarom, hij snapt toch hopelijk wel dat de zieken het nooit gaan overleven als ze hier blijven?
'Dat kan misschien te lang duren om ze allemaal te evacueren dus breng jezelf zo snel mogelijk in veiligheid', hij kijkt mij smekend aan.
'Ik ga hier niet weg voordat alle zieken hier weg zijn dus ik zou maar opschieten met het halen van elven die kunnen helpen met de evacuatie', zeg ik boos tegen hem. Wat denkt hij wel niet? Dat ik zieken ga achter laten om mijn eigen hachje te redden? Zo ben ik niet en dat hoort hij te weten.
'Het is te gevaarlijk Ayla, je kan misschien maar de helft evacueren want ik weet niet wanneer ze gaan aanvallen', wanhopig kijkt hij mij aan.
'Over mijn lijk dat ik hier zieken achter laat, die demonen vallen vast pas vanavond aan dus we kunnen makkelijk iedereen evacueren!', schreeuw ik naar hem. Voordat de avond valt kunnen we makkelijk iedere zieke evacueren als Theodore tenminste opschiet met hulp halen.

Reageer (1)

  • Stage

    waarom schreeuwt ze zoveel?

    Ga je trouwens nog verder, je hebt iig een nieuwe abo en ik ben benieuwd naar hoe het verder gaat

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen